- Vi ser ikke på bosetningenes eksistens som et hinder for fred, men bygging av nye bosetninger eller utvidelse av de eksisterende bosetningene kan være til liten hjelp, sier Trumps talsmann Sean Spicer.
Uttalelsen regnes som et varsel om at Trump-administrasjonen ikke vil være like velvillig innstilt overfor Israel og bosetningspolitikken som antatt.
Trump har tidligere gått ut med uforbeholden støtte til de israelske bosetningene, som verdenssamfunnet for øvrig har slått fast er ulovlige og i strid med Genevekonvensjonen.
Senest i desember vedtok FNs sikkerhetsråd en resolusjon som krever øyeblikkelig byggestans, og flere tidligere resolusjoner pålegger Israel å trekke seg ut av Vestbredden og de øvrige områdene som ble okkupert i 1967.
Tar ikke stilling
Sean Spicer sier at Trump "ikke har tatt offisielt stilling til bosetningsaktiviteten" og at presidenten håper at det kan oppnås fred i Midtøsten.
Trump gleder seg for øvrig til å ta imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus 15. februar, sier Spicer.
Netanyahu høstet sterk internasjonal kritikk da han nylig proklamerte at Israel "så snart som mulig" vil etablere en ny bosetning på Vestbredden, den første nye på over to tiår.
LES OGSÅ: – Trump kan forverre kristen-forfølgelse
Alvorlig hinder
Siden Trump kom til makten har Israel besluttet å utvide bosetningene med over 3.000 nye boliger.
FNs generalsekretær António Guterres og EUs utenrikssjef Federica Mogherini betegnet begge dette som et hinder for fred og en tostatsløsning. Det samme gjorde den norske regjeringen.
- Fra norsk side har vi gjentatte ganger tatt opp med israelske myndigheter at bosetningene er folkerettsstridige og alvorlige hindre for fred, sa statssekretær Marit Berger Røsland (H) i en kommentar.
LES OGSÅ: «Begynnelsen til all forfølgelse er når du gjør forskjell på folk ut fra rase og religion»
Ambassade
Trump har også høstet skarp kritikk for sin trussel om å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.
Ingen av de drøyt 80 landene som i dag har ambassade i Israel, har lagt denne til Jerusalem. Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
- En flytting vil få katastrofale følger for fredsprosessen, for en tostatsløsning og for stabilitet og sikkerhet i hele regionen, advarte palestinernes president Mahmoud Abbas tidligere i år.