Nyheter

Overrasket over åpenheten

– Viser igjen at ingen legger igjen holdningene på grensen sier integreringsministeren.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er overrasket over hvor åpne norske muslimer er med aksepten for flerkoneri med tanke på at polygami er brudd på loven.

– Dette er et lovgivning som bør være godt kjent blant alle som bor i Norge. Det informeres om norsk lovgivning både i mottak og i introduksjonsprogrammet og det vil være opplæring om dette i 50 timers programmet om norsk kultur og norske verdier. Jeg er overrasket over at det finnes personer som åpent viser så lite respekt for norske lover, svarer Listhaug i en e-post.

LES MER: Nesten 2.000 norske muslimer oppgir at de kan akseptere flergifte på datingnettsted

Følge opp

Da Vårt Land skrev at polygami er et økende problem i Norge, svarte Listhaug at det var «helt uakseptabelt» at flerkoneri skjer i Norge i 2016, og lovet å følge opp saken. Den gangen ville hun ta det med i handlingsplanen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse som skal gjelde fra 2017 til 2020.

– Å bekjempe­ flerkoneri er så viktig­ at dette er vi nødt til å følge opp, sa statsråden den gangen.

Hva har skjedd siden?

– Vi følger opp dette løpende, og det vil komme en handlingsplan i løpet av våren som tar opp nye konkrete tiltak rettet mot flerkoneri. Det er ingen tvil om at det er viktig at vi setter ned foten for flerkoneri, som er forbudt.

LES OGSÅ: – Flerkoneri er et økende problem i Norge

Holdninger

Listhaug mener også at omfanget av aksept for flergifte blant norske muslimer bekrefter det hun tidligere har uttalt om holdninger blant innvandrere.

– Dette understreker det jeg tidligere har sagt at ingen legger igjen sine holdninger på grensen.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter