Nyheter

Katolsk krav: Ektepar må være åpne for barn

Katolsk hyrdebrev sier klart fra om hva som forventes av ektepar med tanke på barn.

Biskopene i de katolske kirkene i Norden har sammen forfattet et såkalt hyrdebrev om ekteskapet og familien. Brevet har tittelen Å elske livet. Et hyrdebrev et rundskriv fra biskopen til bispedømmets prester om saker som er viktige for kirken.

I det fyldige hyrdebrevet fra de katolske biskopene er det et eget kapittel om «Åpenhet for å ta imot barn». Her skriver de følgende:

«Ekteskapet må være åpent for barn. Dette er så vesentlig at utelukkelsen av barn fra en eller begge ektefellenes side gjør ekteskapsinngåelsen ugyldig».

LES OGSÅ: Alf og Cathrine vil ikke ha barn - derfor får de ikke gifte seg i Den katolske kirke

Viser til Mosebøkene

Biskopene viser til Bibelen: «Gud selv har jo allerede ved skapelsen av mann og kvinne sagt til dem: «Vær fruktbare og bli mange, og legg jorden under dere» (1. Mosebok 1, 28)».

Hyrdebrevet understreker at «alle kulturer ser på barn som en velsignelse. Den som ikke lenger godtar dette, har misforstått kjærligheten og forsøker å nyte livet kun med tanke på seg selv, eventuelt i tosomhet. En slik holdning strider mot den ekteskapelige kjærlighet. Unnfangelsen av barn skal jo bekrefte og stadfeste den ekte­skapelige kjærlighet. De er dens frukt».

LES OGSÅ: Slik forklarer soknepresten hvorfor han sa nei til å vie Cathrine og Alf

Barnløse kan adoptere

Flere ektepar opplever å bli barnløse. Til disse sier biskopene at «Gud har imidlertid også en oppgave klar for barnløse ektepar. Disse ektefolkene kan stille seg åpne for f. eks. adopsjon eller for å ta imot og oppdra barn som er blitt forlatt, satt ut eller er foreldreløse, og bygge opp en familie sammen med disse, slik at også de kan erfare foreldrekjærlighet – til hverandre og til barn. Barn­løse ektefeller kan også ta på seg særskilte oppgaver i Kirken og i samfunnet, og være fruktbare på denne måten».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter