Nyheter

Tar sjansen på å utvide staben

Knappe tre måneder etter at Kulturdepartementet trakk støtte, utlyser Islamsk Råd ny fulltidsstilling som skal avlaste general­sekretær Mehtab Afsar.

– Vi har lenge vært underbemannet. Det er jo én ansatt, meg selv, i administrasjonen, i tillegg til to som kun jobber med halalsertifisering. Derfor faller mange ulike oppgaver på den ene i administrasjonen. Det er naturlig at man trenger flere ansatte for å lykkes bedre, sier Islamsk Råd Norges general­sekretær Mehtab Afsar.

Norges eneste paraplyorganisasjon for muslimer lyste denne 
uken ut en fulltidsjobb under stillingstittelen «Administrasjonskonsulent». Stillingen skal bistå IRNs sekretariat med praktiske oppgaver som kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift.

LES OGSÅ: Islamsk råd skal registrere hatkrim

Friske budsjettmidler

Utlysningen kommer knappe tre måneder etter at Kulturdepartementet trakk tilbake en halv million kroner som skulle gått til å opprette nettopp en tilsvarende stilling.

– Hvor har dere hentet ­pengene til ny stilling fra?

– Vi ser at det i Kulturdepartementets budsjett for 2017 er lagt inn midler på dette. Det er slik vi leser det, og det vi tar sikte 
på. Både departementet og IRNs samarbeidspartnere ser jo at vi har behov for flere ansatte, 
svarer Afsar.

LES OGSÅ: Islamsk Råd vil gi homofile svar om dødsstraff

Ønsker seg kvinner i mannsbastion

Stillingen skal etter planen besettes i januar eller februar. Islamsk Råd skriver på Facebook at de oppfordrer kvinner til å søke.

– Det er helt naturlig. De ­fleste aktivitetene i det muslimske miljøet er utført av kvinner. Og det er viktig å ha det mangfoldet og sammensetningen i staben, også i administrasjonen, begrunner Afsar og legger til at det selvsagt er den best kvalifiserte personen som ansettes.

Han sier at IRN har hatt en kvinnelig ansatt i sekretariatet tidligere, men hun sluttet fordi hun fikk barn og flyttet til ­utlandet. Per dags dato er det bare menn som er innvalgt og ansatt i rådets styre og administrasjon.

LES OGSÅ: Islamsk Råd får hjelp til å skaffe damer

Tar unna oppgaver fra Afsar

Den nye stillingen skal få unna en del av det administrative arbeidet som har ligget på de tillitsvalgte 
som har arbeidet frivillig, og på Mehtab Afsar som general­sekretær.

– Blir det godt å få en ekstra ansatt?

– Ja, selvfølgelig, selv om jeg liker å jobbe mye. Det er alltid godt å ha flere man kan samarbeide med i et fellesskap, sier Afsar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter