Nyheter

Korsets Seier og Norge IDAG klager på pressestøtteavslag

Korsets Seier klager på beslutningen om å avvikle pressestøtten til den kristne ukeavisa. Også Norge Idag er i gang med en klage.

Begge de kristne avisene som fikk avslag på søknader om fortsatt pressestøtte klager på tilskuddsutvalgets avgjørelse.

– Tilskuddsutvalget anfører at vi ikke har tilstrekkelig bredde, og at den bredden vi har er sporadisk. I vår klage kommer vi til å dokumentere det motsatte, varsler assisterende redaktør i Norge Idag, Bjarte Ystebø.

Aksepterer ikke tap

Heller ikke Korsets seier, som selv kaller seg pinsebevegelsens hovedorgan, kjenner seg igjen i tilskuddsutvalgets beskrivelse av avisen som en avis rettet mot medlemmer av pinsebevegelsen og andre frikirkelige medlemmer.

– KS har mottatt pressestøtte fram til i dag, og vi ser ikke at vi har gjort endringer i produktet det siste året som skulle endre grunnlaget for støtte. Vi er derfor uenige i begrunnelsen og vurderer nå mulighetene for en klage, sa Frode Sigmund Ljones, i Korset Seier til Korsets seier, da avslaget kom.

Nå klager Korsets Seier beslutningen inn for Klagenemnda for mediesaker.

Avisa har fått har fått støtte fra kulturrådet siden 2003, og støtten utgjorde i fjor omkring en seksdel av inntektene til Korsets Seier Publikasjoner, som gir ut avisa.

Berettiget tvil

Medietilsynet hadde i tilfellet Norge Idag «berettighet tvil» rundt avslaget. Avisen håper nå på at bedre dokumentasjon av bredde kan redde støtten.

– Hadde dette vært matematikk hadde det ikke vært noe problem, men det er et spørsmål om skjønn. Det er derfor det er et utvalg som vurderer dette. Vi mener selv at vår bredde ikke står tilbake for bredden i aviser som får støtte, sier Ystebø.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter