Nyheter

Mushom Invest krever gransking av Mentor Medier

Jan Erik Mushom bekrefter nå at det vil bli levert et krav om gransking av Mentor Medier til Oslo tingrett i løpet av dagen.

For en måned siden holdt Mentor Medier ekstraordinær generalforsamling etter krav fra Mushom Invest, ved Jan Erik Mushom. Han ville at generalforsamlingen skulle åpne for at det ble fremsatt krav for tingretten om gransking av Mentor Mediers forvaltning.

Frist i dag

Med sin aksjepost på ti prosent kunne han alene kreve at saken skulle fremmes for Oslo tingrett. Etter vedtaket på generalforsamlingen kunne alle aksjeeiere fremsette slikt krav, innen en måned. Den fristen utløper i dag.

Jan Erik Mushom bekrefter nå at han leverer krav om gransking til Oslo tingrett i løpet av mandagen. Retten skal så ta stilling til om det er saklig grunn for slik gransking. Om retten kommer til en kjennelse der de vil foreta gransking, vil de utnevne en gruppe fagpersoner til å utføre den. Selskapet som blir innklaget må bære utgiftene til granskingen.

LES MER: Derfor reagerer Mushom

Største eier

Jan Erik Mushom har siden 2001 vært største eier i Mentor Medier. På den ekstraordinære generalforsamlingen 12. august gikk han gjennom en rekke aspekter ved selskapets forvaltning – helt tilbake til 2000.

Han begrunner ønsket om gransking med at han mistenker at det «kan ha foregått ulovlige eller kritikkverdige forhold.»

Jan Erik Mushom har tidligere uttrykt stor misnøye med avtalene mellom Vårt Lands tidligere sjefredaktør Helge Simonnes og Mentor Medier.

Kontrollfunksjon

Etter den ekstraordinære generalforsamlingen uttalte han:

– Verdivurderingen som ble lagt til grunn da Mentor Medier kjøpte aksjene til Helge Simonnes, kan være aktuelt å se nærmere på. Det kan også være aktuelt å granske om styret har utøvd sin kontrollfunksjon på en tilfredsstillende måte, og om styret har stilt de nødvendige spørsmål og handlet i tide, sa Mushom.

Tingretten

Konsernsjef Per Magne Tveiten sier at Mentor Medier foreløpig ikke er gjort kjent med at det er sendt begjæring til tingretten.

– I tiden etter ekstraordinær generalforsamling har vi hatt møte og annen dialog med Mushom. Dersom det er slik at han nå har sendt en begjæring til tingretten, så tar vi dette til etterretning. Utover det har jeg ikke noe kommentar, så lenge vi ikke er kjent med innholdet i hans krav. Vi vil få anledning til å svare på et krav før tingretten skal avgjøre om det skal gjennomføres en gransking, sier Tveiten.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter