Nyheter

Medlemmene mister interessen

Knapt halvparten møtte opp på Islamsk Råds møte lørdag. De store moskeene ser ikke lenger poenget med å møte opp, mener Basim Ghozlan.

– De fleste av de store moskeene var ikke på rådsmøtet, sier styreleder i Rabita-moskeen Basim Ghozlan.

Hverken Ghozlan eller andre representanter fra Rabita-moskeen var til stede på helgens rådsmøte i paraplyorganisasjonen Islamsk Råd Norge (IRN). Valget om ikke å delta var helt bevisst – til tross for at lørdagens møte var et viktig møte, med blant annet nedsetting av valgkomité til nytt styre på agendaen.

Likevel valgte bare rundt halvparten av de stemmeberettigede i Islamsk Råd å møte opp. Møtet skal så vidt ha blitt beslutningsdyktig, får Vårt Land opplyst fra flere kilder.

KOMMENTAR: Islamsk Råd fra vondt til verre

Store moskeer droppet møtet

Også de andre moskeene tok et bevisst valg da de droppet møtet, mener Ghozlan. Han sier at hverken Islamic Cultural Centre, Rabita-moskeen, Muslimsk Fellesråd i Rogaland (Mfr), Rahma Center, Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat Norway eller Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina var på møtet.

Flere av disse er store moskeer, som representerer mange av IRNs medlemmer. Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina representerer blant annet over 9.000 muslimer og Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat Norway har 6.000 medlemmer.

LES OGSÅ: Truer med å melde seg ut

Ser ikke poenget med å komme

– Det har noe med at vi ikke ser at noe blir gjort med hovedårsaken til konflikten i rådet, som er personalsaken med generalsekretæren, begrunner Ghozlan.

– Det oppleves ikke som noen vits å komme?

– Nei, vi kan ikke se at det har skjedd noe positivt i perioden siden rådsmøtet da vi i det gamle styret gikk av 4. juni. Vi hadde en sak som skapte konflikt og som vi måtte konsentrere oss om. Det var meningen at det midlertidige styret skulle ha som sin første prioritet å rydde opp i denne saken. Nå har det gått nesten tre måneder allerede, og det har ikke skjedd noe som går i riktig retning.

– Er dere i ferd med å gi opp?

– Nei, vi bryr oss om Islamsk Råd og tar saken på alvor. Men vi må finne ut av hvor vi går videre, når situasjonen er som den er, svarer Ghozlan.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter