Nyheter

Gjør klart for styrevalg i Islamsk Råd

Lørdag møtes Islamsk Råd til seminar og rådsmøte. Ønsket skal være å forsone det splittede rådet før valg av nytt styre.

Det har kokt rundt Islamsk Råd Norge (IRN) denne sommeren, etter at styret trakk seg 4. juni. Siden da har et arbeidsutvalg bestående av tre personer fungert som midlertidig styre.

Kebba Secka, som leder arbeidsutvalget, forteller at dagens møte skal være todelt: første del av dagen er satt av til diskusjon og foredrag om hvordan man kan bruke kriser som utgangspunkt for åndelig vekst.

– Det er meningen at vi hver og en skal gå i oss selv. Dette er ikke tiden for å skylde på hverandre, sier Secka.

KOMMENTAR: Islamsk Råd har gått fra vondt til verre

Nytt valg i oktober

Andre del av dagen er satt av til selve rådsmøtet. På agendaen står to punkter: å bestemme dato for valg, og å nedsette en valgkomité.

– Vårt forslag er å holde valg 15. oktober. Da får valgkomiteen tilstrekkelig tid til å gjøre sitt arbeid, sier Secka.

Ifølge den midlertidige lederen har konfliktnivået i den muslimske paraplyorganisasjonen roet seg noe, og sinnet skal i stor grad ha lagt seg.

LES OGSÅ: Ber IRN rydde opp så fort som mulig

Kilder Vårt Land har vært i kontakt med antyder derimot at konflikten lever videre i høyeste grad, og at den ikke vil forsvinne før generalsekretær Mehtab Afsar er ute. Foredrag og diskusjon ikke er det IRN trenger nå, får Vårt Land opplyst.

Ville kaste generalsekretæren

Konflikten har utgangspunkt i det gamle styrets ønske om å sparke generalsekretæren. Da de ikke fikk gjennomslag for dette på rådsmøtet i juni, gikk styret av i protest. I etterkant har flere av de største moskeene truet med å melde seg ut av IRN dersom ikke nytt styre velges umiddelbart.

Nå skal nytt styre etter alt å dømme velges i oktober, og arbeidsutvalget skal da fortsette sitt arbeid med å kartlegge personalsaken mot Afsar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter