Nyheter

Imam og assistent likvidert ved moské i New

New York (NTB): En imam og hans assistent ble lørdag skutt og drept på vei hjem fra bønn i en moské i Queens i New York. Politiet tror foreløpig ikke det dreier seg om hatkriminalitet.

Imamen, Alala Uddin Akongi, og assistenten, Thara Uddin, var begge kledd i muslimsk klesdrakt. De ble skutt i hodet på kloss hold av en gjerningsmann som kom gående bakfra, opplyser politi og vitner til New York Daily News.

Etter drapet samlet flere medlemmer av moskeen seg ved åstedet. Flere av dem var sikre på at det dreier seg om hatkrim og skyldte på den politiske situasjonen og islamofobi i USA.

– Det er ikke dette USA handler om, sa en av de lokale, Khairul Islam, til avisen. – Dette er Donald Trumps feil, han og sirkuset rundt ham har skapt islamofobi.

LES OGSÅ: Tredoblet muslimhat i USA

Ukjent motiv

– Den innledende etterforskningen har ikke funnet indikasjoner på at dette var hatkriminalitet, sier viseinspektør Henry Sautner til CNN.

Ifølge vitnebeskrivelser var det én gjerningsmann som avfyrte skuddene. Han er fortsatt på frifot. Imamen Alala Uddin Akongi var gift og hadde tre barn. Han har vært en religiøs lederskikkelse i Queens-området siden han kom til bydelen fra Bangladesh for to år siden. Den 65 år gamle assistenten Thara Uddin døde av skuddskader på sykehus.

Moskéen tjener det bangladeshiske miljøet i nabolaget. Flere hundre mennesker fra miljøet møtte opp på åstedet kvelden med krav om at saken skal etterforskes som hatkriminalitet, skriver The Guardian.

LES OGSÅ: Tredoblet hatkriminalitet mot muslimer i Frankrike.

Krever svar

Skuddene falt rett før klokken to på ettermiddagen. Flere mennesker var i nærheten, blant dem barn.

– Vi må komme til bunns i dette. Vi må få vite om de ble drept på grunn av religionen, sier lederen av en annen moské i nabolaget, Kobir Chowdhury, til Daily News.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter