Nyheter

– Fahad Qureshi erklærer hellig krig

Linda Noor anklager Islam Nets leder for å «dehumanisere sine meningsmotstandere».

Lørdag la organisasjonen Islam Net ut en video rettet mot tre aktive, muslimske samfunnsdebattanter i Norge. Leder Fahad Qureshi sier han ønsker å klargjøre konflikten mellom Islam Net og «de progressive» Shoaib Sultan, Ali Chishti og Linda Noor.

– Vårt mål skal være å samle muslimene. Det er ingen som ønsker splittelse eller at hat skal spre seg. Artiklene er en ting, men kommentarene under har tatt helt av. De har blitt så personlige og hetsende at de ikke er verdig en muslim, sier Qureshi i videoen.

– Krigserklæring

Videre forklarer Islam Net-lederen hva som skiller deres og «de progressives» forståelse av islam og Allah. Han går også innpå ulike syn på homofili innenfor islam.

Qureshi sier han har tenkt på å trekke seg fullstendig ut av samfunnsdebatten, fordi det er slitsomt.

– Kanskje vil jeg ikke gidde å snakke mot lovforslag som begrenser vår frihet. Men da tenker jeg; hvem skal gjøre det hvis ikke vi gjør det?

Videre sier Islam Net-lederen:

– Mine kjære brødre og søstre, jeg vil spørre dere oppriktig. Det er på tide å komme ut på slagmarken. Dette er ikke min kamp, det er vår kamp. Selv om det ikke er en fysisk kamp. Det er en kamp med penn. HVis du kan skrive, skriv kronikker. Hvis du ikke kan skrive kronikker, skriv kommentarer på Facebook, ber Qureshi og legger til avslutningsvis:

– Jihad med penn er mye enklere enn den fysiske jihaden.

Videoen får leder i Minotenk, Linda Noor til å reagere kraftig. I et innlegg på verdidebatt kaller hun videoen for en «eneste lang krigserklæring mot "den progressive utbrytersekten" som jeg blir kategorisert som en sentral del av».

Videre skriver hun:

«Videoen er en soleklar dokumentasjon på hvor ytterliggående Islam Net er, og hvor langt Fahad Qureshi er villig til å gå for å dehumanisere sine meningsmotstandere».

Tar oppgjør med Islam Net

Tidligere denne uken skrev Vårt Land at på kort tid har en ny generasjon muslimske nordmenn inntatt samfunnsdebatten. De tar oppgjør med ekstremisme, patriarkatet, æreskodeks, foreldrenes moskeer og organisasjoner. En av disse er samfunnsdebattant Ali Chishti:

«Vi har fått nok. Vi kan ikke lenger sitte stille. ... Det har kokt i de norsk-muslimske miljøene de siste årene, det som kommer frem til overflaten nå og endelig når offentligheten er bare toppen av isfjellet», skriver Chishti i kronikken «Kampen om islams sjel» i lørdagens VG.

Selv bruker Chishti mest plass på et oppgjør med Islam Net. Han mener organisasjonens bokstavtro islamtolkning er problematisk og at den ikke er representativ for det store flertallet av muslimske nordmenn.

– Må slutte å ta monopol

Linda Noor mener videoen fra Qureshi har sammenheng med kritikken Islam Net har fått den siste tiden.

«Hele denne iscenesettingen bunner i kritikk han har møtt fra blant annet meg og mange andre, som simpelthen påpeker det faktum at Fahad Qureshi ikke har monopol på islam og at han må slutte å sette likhetstegn mellom seg selv og religionen», skriver Linda Noor om Fahad Qureshi i innlegget på verdidebatt.

Det har ikke lyktes Vårt Land å få kontakt med Fahad Qureshi.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter