Nyheter

Ber Islamsk Råd om å rydde opp

– Alle som skaper konflikt i organisasjonen, bør ta sin hatt og gå, sier talsmann for Islamic Cultural Centre.

Islamsk Råd Norge kan ikke fortsette uten at det gjøres helt nødvendige strukturelle endringer, mener Najam ul Saqib Farhan, talsmann og styremedlem i Islamic Cultural Centre, Oslo-moskeen som i fjor hadde 4.079 godkjente medlemmer.

Styret i Islamsk Råd Norge (IRN) trakk seg på generalforsamlingen 4. juni, etter at Rådsmøtet forkastet deres ønske om å sparke generalsekretær Mehtab Afsar fra stillingen.

Tidligere har imam Senaid Kobilica truet med å melde ut sin moské, Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina, fra IRN dersom ikke et nytt styre kommer raskt på plass.

Najam ul Saqib Farhan mener organisasjonen nå må kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling der vedtektene blir endret og et nytt styre blir valg.

– Det bør velges et styre som oppleves upartisk og nyter respekt i alle leire. For at IRN skal komme styrket ut av dette, må vi ha et sekretariat og talspersoner som har gode samarbeidsevner og en god anseelse i samfunnet. Akkurat nå er det helt det motsatte som har kommet frem i mediene.

LES KOMMENTAREN: Islamsk Råd fra vondt til verre

Gå av

Najam ul Saqib Farhan understreker at hans moské ønsker å jobbe for ett Islamsk Råd i Norge, men at det forutsetter at organisasjonen følger lovene.

– Alle parter som skaper konflikt i organisasjonen, inkludert frivillige og ansatte, bør ta sin hatt og gå hvis de bryr seg om anseelsen til IRN.

Han oppfordrer styrelederne i moskeene til å møte på rådsmøtene og ta ansvar.

– I senere tid har det kommet vilkårlige representanter med lite eller ingen organisasjonserfaring. Enkelte har til og med ikke hatt noen formelle verv i de moskeene de har representert, sier Farhan.

LES OGSÅ: Islamsk Råd fikk ros årlig – i fjor snudde det

Forstår frustrasjonen

Islamsk Råds nye midlertidige styreleder, Kebba Secka, sa til Vårt Land forrige uke at styret framover skal snakke med så mange medlemsorganisasjoner som mulig.

– Mange er frustrerte over situasjonen. Det forstår jeg, sier Secka, som mener det er urealistisk å få til et raskt nyvalg.

– Valgkomiteen må få tid til å finne de egnede personene. Forhåpentlig kan vi få på plass det nye styret i løpet av oktober.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter