Nyheter

– Støtter ikke omskjæring

Kebba Secka håper han nå kan få legge Kadra-saken bak seg.

– La meg si det klinkende klart: Jeg er imot kvinnelig omskjæring. Det er ulovlig ifølge norsk lov, min tradisjon fra Gambia og islamsk lære. Og det er der jeg henter mine verdier fra, sier Kebba Secka, ny midlertidig leder av Islamsk Råd Norge.

Secka trakk seg som leder av Islamsk Råd Norge og som medlem av Verdikommisjonen i 2000, etter uttalelser han kom med i TV 2-programmet «Rikets tilstand». Uttalelsene ble tolket som at han støttet omskjæring av jenter, men Secka har hele tiden påstått at samtalen hans med Kadra Yusuf ble feil framstilt på grunn av kryssklipping.

LES OGSÅ: Støttet omskjæring – nå skal han lede muslimer i Norge

Sjokkreaksjon

Secka viser til sitt mangeårige engasjement og arbeid mot tvangsekteskap og omskjæring – både før og etter 2000. På 90-tallet drev han oppsøkende informasjonsarbeid på blant annet ungdomsskoler for å forhindre at flere ble utsatt for kjønnslemlestelse.

– Jeg informerte om at denne praksisen ikke er en del av islam, og Koranen sier at vi ikke skal skade oss selv eller andre. Jeg understreket også at foreldre har autoritet, men at loven står over dem.

– Etter dokumentaren sa du følgende til Dagbladet: «Jeg visste ikke at omskjæring av norske jenter var ulovlig også i utlandet». Hvorfor sa du dette dersom du hele tiden var motstander av omskjæring?

– Det er helt riktig at jeg sa det, men det var en sjokkreaksjon. Og av og til blir sitater tatt ut av sin sammenheng. Men jeg må få påpeke at omskjæring er ulovlig uansett om det skjer i utlandet eller i Norge. Det var jeg klar over da, og det er jeg klar over den dag i dag, sier Secka.

LES OGSÅ: Åpner for flere muslimske talsmenn

Straff

Nå føler Secka han har blitt straffet lenge nok, og håper han kan få legge den 16 år gamle saken bak seg.

– De som drepte Benjamin Hermansen i 2001 er frie menn nå. Hvorfor skal jeg fortsatt straffes?

I tiden etter Kadra-saken fikk Secka og familien hans en rekke drapstrusler og hatbrev. Secka omtaler det som en voldsom belastning.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter