Nyheter

Politiet: Kofferten er tom

Kofferten som ble satt utenfor synagogen i Bergstien i Oslo er tom.

– Kofferten er sjekket ut. Den viste seg å være helt tom, forteller innsatsleder Gunhild Finne Nilsen.

Krimavsnittet har overtatt for bombegruppen utenfor synagogen i Bergstien i Oslo etter undersøkelser av en hensatt koffert utenfor synagogens inngangsparti i morgentimene.

Opprettet sak

Nå skal politiet forsøke å identifisere mannen som la fra seg kofferten utenfor det jødiske gudshuset i natt, forteller innsatsleder Gunhild Finne Nilsen.

Mannen ble oppservert på overvåkningskamere.

- Han var mørk i huden, hadde kort mørkt hår, mørk jakke, mørke bukser og mørke sko.

Bergstien, Waldimar Thranes gate, Geitmyrsveien og store deler av parken på St. Hanshaugen var sperret av i flere timer fredag formiddag.

Vårt Lands reporter på stedet meldte om aktivitet blant politi- og brannfolkene på stedet mellom klokken 10 og 11. Flere brannbiler og ambulanser venter i området, og flere av politimennene ved sperringene var bevæpnet.

Evakuerte ikke

Selv om et stort område ble sperret av , valgte politiet ikke å evakuere beboerne innenfor sperrebåndene.

– Vi valgte å ikke evakuere. Den vurderingen ble gjort etter en fagelig vurdering fra bombegruppen, sier innsatsleder Finne Nilsen.

Mens sperrebåndene forstatt var oppe fikk flere naboer passere inn og ut. Presse ble holdt på god avstand av hensyn til sikkerheten.

Ansatt varslet

– Kofferten står plassert like ved synagogen i Bergstien, og politiet har sperret av et område rundt synagogen i påvente av at bombegruppa skal undersøke kofferten nærmere, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB ved 8-tiden fredag.

Da var det gått en time siden politiet fikk melding om kofferten av vakter ved synagogen.

Ikke første gang

Også i mars i fjor rykket bombegruppa ut til synagogen.

Den gang ble en mann sett komme løpende ut ved bygningen overfor synagogen. Mannen hadde med seg en gjenstand som han la fra seg bak synagogen. Gjenstanden viste seg å være en bag uten farlig innhold.

I september 2006 ble synagogen beskutt, og vaktholdet i området ble deretter forsterket.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter