Nyheter

Titalls drept i flyplass- og metroangrep i Brussel

To eksplosjoner har rammet Brussel lufthavn Zaventem. Fire metrostasjoner i byen er også bombet.

På flyplassen skal så mange som 10 mennesker være drept og 30 skadet. En av tre eller fire metroeskplosjoner har tatt livet av ytterligere ti mennesker, melder belgiske kringkasteren VTM

Trusselnivået ble hevet til høyeste nivå etter angrepet på flyplassen, der det ifølge nyhetsbyrået Belga ble skutt og ropt på arabisk, før to bomber eksploderte.

Kort tid etter ble metrostasjoner i byen også sprengt. En av dem, Maalbeek, ligger like ved EUs kontorer i byen. Her skal ti personer være drept, ifølge den belgiske kringkasteren VTM.

Minst 15 personer er skadd, ifølge AFP.

Ifølge VTM Nieuws har det også vært en eksplosjon på metrostasjonen Schuman, som er tilkoblet en togstasjon. Dette er ikke bekreftet av belgiske myndigheter.

Passasjerer skriver på Twitter at de er blitt evakuert fra metrotogene de satt på gjennom røykfylte tunneler mellom de to stasjonene. En person har lagt ut et bilde fra evakueringen.

Klokken 8

Øyenvitner sier eksplosjonen på flyplassen skjedde like før klokken 8, ifølge kringkasteren RTBF. Bilder som reisende har lagt ut på Twitter, viser folk som løper ut av terminalbygget mens store mengder røyk stiger opp fra taket.

– Hele huset ristet, det er røyk over alt og det lå mennesker på bakken inne i terminalen. De så ikke skadde ut, men hadde trolig lagt seg ned. Det raste ned fliser fra taket, sier Svenska Dagbladets Brussel-korrespondent Teresa Kuchler, som var på stedet.

All togtransport til flyplassen er stanset, og nettjenesten Flightradar24 viser at alle fly blir omdirigert bort fra området.

Store skader

Bilder fra Brussel lufthavn Zaventem viser svart røyk, knuste vinder og takplater som dekker gulvet etter de to kraftige eksplosjonene tirsdag morgen. Svart røyk siger ut av knuste vinduer og opp fra taket ved hovedinngangen til Brussel lufthavns terminalbygg. Flyplassen er evakuert, og direktebilder viser kaos og mennesker som løper fra flyplassen.

Bilder delt på Twitter fra flyplassen viser store takplater som har falt ned på gulvet, støv og ødelagte vegger og gulv.

Det er også bilder av flere skadde. De dramatiske bildene viser flere mennesker dekket av blod og med skader av varierende grad.

Sky news ' reporter Alex Rossi som er på flyplassen, forteller at flere vinduer er knust og at han hørte at veggene ristet da det eksploderte.

– Vi har hørt to store eksplosjoner. Det er ingen tvil om at eksplosjonene skjedde inne på flyplassen, sier Rossi til kanalen.

- Hold dere innendørs

EU-ansatte og innebyggere blir bedt om å holde seg innendørs eller hjemme. Senere i dag skal Belgias nasjonale sikkerhetsråd møtes.

Politiet i København sier de har utplassert ekstra politi ved Københavns lufthavn og ved nøkkelpunkter i hovedstaden, etter eksplosjonene i Brussel tirsdag.

– Vi er oppmerksomme på hendelsene i Brussel. Derfor vil man møte mer politi ved flyplassen og ved nøkkelpunkter i København, skriver politiet på Twitter.

Mens PST i Norge sier til NTB at angrepene foreløpig ikke påvirker trusselbildet i Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter