Nyheter

Misjonsledere forlater kirken til fordel for eget trossamfunn

Generalsekretær Øyvind Åsland i Norsk Luthersk Misjonssamband melder seg ut av Den norske kirke. To andre ledere har tatt – eller vil ta samme valg.

NLM trossamfunn ble vedtatt opprettet under organisasjonens generalforsamling sist sommer og ble en formalitet noen måneder senere. Den første av lederne som meldte seg inn var hovedstyrets nestformann, Håvard Måseide.

Nå følger også generalsekretær Øyvind Åsland etter, skriver Utsyn.

– Et naturlig valg

– Grunnen til at jeg meldte meg inn i NLM trossamfunn, er at det oppleves svært naturlig for meg. Jeg har vært tilknyttet bedehuset og NLM hele livet, sier Åsland.

Leder for NLM Norge, Øystein Engås, er på vei til å gjøre det samme.

– Jeg begrunner det primært med min tilhørighet til en flott NLM-forsamling som har blitt mitt fellesskap der jeg får tjene og bli tjent. Jeg har levd godt med å være medlem i Den norsk kirke, men jeg tenker nå at det er naturlig å være medlem i NLM trossamfunn, sier Engås.

Ikke alle melder seg inn

Tre andre i ledersjiktet drar ikke samme konklusjon. Formannen i hovedstyre, Lars Gaute Jøssang, sier at han trenger mer tid.

TRYGVE W. JORDHEIM KOMMENTERER: En milepæl for Kirke-Norge

Også leder i NLM Utland, Hjalmar Bø, og informasjonsleder Espen Ottosen vil foreløpig opprettholde medlemskapet i Den norske kirke.

– Det vil være vanskelig for meg å være medlem i Den norske kirke hvis jeg ikke ser noen grunn til å støtte det lokale arbeidet. Akkurat nå er det først og fremst situasjonen som gjør at jeg blir værende i kirken, sier Ottosen.

LES MER: Kirkerådet: – Håper ikke folk melder seg ut

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter