Nyheter

UNICEF vil ikke flytte mobberne

– Det er fullstendig uakseptabelt at barn skal bære prisen for at voksne ikke gjør jobben sin.

UNICEF mener det kan innebære brudd på barnekonvensjonen å flytte mobbere, slik kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har tatt til orde for.

– Premisset for denne diskusjonen er feil. Det er fullstendig uakseptabelt at barn skal bære prisen for at voksne ikke gjør jobben sin. Det er det som skjer når noen må flytte, sier Kristin Oudmayer i UNICEF til NRK.

LES MER: Sterke skoleledere stopper mobbing

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har tatt til orde for at mobberne oftere enn i dag må flytte til andre skoler, i stedet for at mobbeofrene blir tvunget til å flytte. Utspillet kom etter at moren til 13-åringen som døde på ei hytte i Beitostølen nyttårsaften, forklarte at dattera hadde byttet skole etter å ha blitt mobbet.

– Vi er bekymret for at barnas rettigheter ikke blir godt nok ivaretatt. I ytterste konsekvens kan det bli et brudd på barnekonvensjonen, sier Oudmayer.

LES MER: 32.000 mobbes – kun 241 klager

Isaksen deler ikke UNICEFs bekymring.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Det å kunne flytte en mobber, selvfølgelig etter en grundig og god prosess der alle har fått rettighetene sine ivaretatt, står nå i norsk lov og er vedtatt av Stortinget, så det har man anledning til å gjøre, sier han.

LES MER: Hva kommer det av at så mange sterke personligheter forteller om mobbing?. sprø forfatter Arne Berggren

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter