Nyheter

Dagen taper penger på muslimsk spaltist

Shoaib Sultans bidrag har ført til oppsigelser.

Den kristne dagsavisen Dagen har tapt over 100.000 kroner etter å ha engasjert Shoaib Sultan ved Antirasistisk senter som fast spaltist, melder Journalisten.

I alt skal 30 abonnenter ha sagt opp Dagen som en direkte reaksjon på at avisen slapp til spaltisten for ett år siden.

– Den som sier at ytringsfriheten er gratis, har ikke jeg støtt på, sier Selbekk til Journalisten.

LES OGSÅ: «Religion bør ikke være juridisk frikort»

100.000 kroner pluss pressestøtte

100.000 kroner er summen 30 abonnenter ville betalt for å abonnere på avisen i ett år. I tillegg kommer også tapt pressestøtte for de abonnentene som har sagt opp.

Redaktøren forteller at det var særlig i starten at leserne reagerte og sa opp avisen fordi de mente det er uhørt at en kristen avis har en muslimsk spaltist. Men ikke alle oppgir grunn for hvorfor de ikke lenger vil holde avisen.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

– Må lytte til meningsmotstandere

– Det skuffer meg. For det er ikke reaksjoner på det han skriver, men på hvem han er. De tar seg ikke engang bryet med å sjekke det han skriver. Fordi Sultan er muslim vil de ikke lese det. Det er en type holdning som er imot det jeg står for. Jeg mener vi også skal lytte til dem vi ikke er enig med. Dette er grunnleggende i journalistikken. Derfor er det viktig å stå for at også han skal ha en plass i avisen vår, sier Selbekk til journalisten.

Selbekk vil ikke legge skjul på at han selv ofte er uenig i det Sultan skriver om religion, men ønsker ikke at folk skal dømmes ut fra sitt religiøse ståsted.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter