Nyheter

Kristne grupper i Italia vil fly flyktninger til Europa

Flere kristne grupper i Italia sier de vil fly flyktninger og migranter til Europa for å spare dem for den farlige reisen over havet.

Både katolske og protestantiske grupper varsler at de vil delta i aksjonen.

– Med vårt program gjør vi endelig noe med disse såkalte dødsreisene, sa Marco Impagliazzo, leder for Comunità di Sant'Egido, en katolsk organisasjon, på en pressekonferanse i Roma onsdag.

Gruppen vil sammen med Italias føderasjon for protestantiske kirkesamfunn (FCEI) åpne kontorer i Marokko og Libanon der flyktninger kan få utstedt visum på humanitært grunnlag.

Skole og språk

Etter planen skal de første asylsøkerne flys til Italia i slutten av januar, ifølge pastor Eugenio Bernardino.

Visumene vil ikke gjelde for andre EU-land. Flyktningene vil få dekket reiseutgiftene, få tilbud innkvartering og hjelp til å søke asyl. De skal også få språkopplæring, barna skal sendes på skole og voksne til yrkesopplæring så de kan kvalifisere seg for arbeidslivet.

Modell for EU

Italias regjering vil ikke bidra økonomisk, men har lovet å gi de nødvendige visumene for at programmet skal kunne fungere.

Ifølge FCEI ønsker protestantiske kirkesamfunn i andre europeiske land å etablere lignende programmer. Det er også ment som en modell for hvordan EU kan håndtere flyktningkrisen og hindre de mange båtforlisene i Middelhavet.

Av de over 924.000 personene som har ankommet Europa sjøveien i år, har nesten 3.700 personer, 0,4 prosent, druknet, ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM).

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter