Nyheter

– Ikke undervurder teologien i kampen mot IS

I 2010 utstedte han en fatwa mot terror. Nå står han bak et læreverk mot radikalisering.

Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri er mannen bak et læreverk som skal hindre at muslimsk ungdom i Europa blir radikalisert. I et innlegg i The Guardian skriver Tahir-ul-Qadri at læreverket er utformet med IS fremmarsj som bakteppe.

Han mener et fremstøt på den ideologiske og teologiske fronten har vært fraværende, og han advarer mot å undervurdere betydningen av teologiske referansepunkter for IS og i en radikaliseringsprosess.

LES OGSÅ: Dommedag er drømmen for IS

– Foreldre og imamer må på banen

En kan ikke legge skylden på utenrikspolitikk og intervensjoner i Midtøsten, mener han. Ansvaret ligger vel så mye på foreldre, imamer og religiøse lærere, skal vi tro Tahir-ul-Qadri.

Grunnleggeren av Minhaj-ul-Quran lanserte den engelske utgaven, som har tittelen «Islamic Curriculum on Peace and Counter Terrorism», i London 23. juni i år.

Pakistanske Tahir-ul-Qadri er kjent for at han i 2010 utstedte en fatwa mot terror og ekstremisme. Han er Shaykh-ul-Islam, en ærestittel for fremragende lærde innen islamsk vitenskap, og som gir rett til å utstede fatwaer – lovuttalelser om bestemte tema.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kurs for målgrupper

Læreverket er ment som et grunnlag for kursing av imamer, lærde, lærere og unge om ideologiske og teologiske prinsipper som står sentralt i en radikaliseringsprosess. Disse skal så kontres med hva «århundrer med klassisk islamsk teologi» sier om saken. Tanken er at kurs skal utvikles for bestemte målgrupper.

Fatwaen mot terror er en del av læreverket og er nå oversatt til norsk. Andre deler av læreverket er i ferd med å oversettes.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter