Nyheter

Mener Solberg bommer om fremmedfrykt

Statsministeren sier at innvandringsmotstanden vil øke hvis ikke flyktningkostnader tas fra bistandsbudsjettet. Lars Akerhaug tror budsjettet har lite å si.

– Jeg skjønner poenget til Solberg, men det er vanskelig å peke på faktiske forhold som sier at det er gitt at det er slik. Dette er mer et politisk utspill, tenker jeg, sier Akerhaug.

Han er journalist og forfatter av boken Norsk jihad, og skriver for det konservative tidsskriftet Minerva.

Ta fra bistand

Statsminister Erna Solberg sier til Dagens Næringsliv at på grunn av faren for økt innvandringsmotstand vil regjeringen dekke nesten halvparten av asylkostnadene ved å ta fra bistandsbudsjettet.

– Vi kunne kuttet i velferdsordninger, strammet inn og økt avgifter og skatter, men vi mener det ville ha økt innvandringsmotstanden mye mer enn de endringene vi har gjort. Det ville ha skapt større spenninger i vårt samfunn, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: – Dette er hjerterått og kortsiktig, regjeringen!

Høyreekstremisme

Akerhaug mener det blir feil å si sikkert at det er en slik sammenheng mellom budsjettprioriteringer og holdninger i det norske samfunnet.

– Det er fare for at innvandringsmotstanden kommer til å øke uansett. Hvis den høye takten i innvandringen fortsetter, tror jeg vi vil få både økt innvandringsmotstand og mer oppsving i forskjellige former for høyreekstremisme. Det siste er mest bekymringsfullt, sier han.

LES OGSÅ: LO-lederen advarte mot å lokke fram grums

Følg oss på Facebook og Twitter!

Demonstrerte

Onsdag demonstrerte 160 organisasjoner mot at regjeringen kutter rundt en milliard kroner fra støtten til bistandsprosjekter gjennom frivillige organisasjoner. Der advarte LO-leder Gerd Kristiansen i sin appell mot å framstille flyktninger som en trussel.

– Vi må alle være med og sørge for at flyktningene ikke settes opp mot velferden vår, slik som Frp nå gjør. Det lokker fram grumsete holdninger i befolkningen vår. Det må vi for alt i verden unngå i den situasjonen vi nå står i. Vårt viktigste bidrag er å medvirke til et godt mottaksapparat, inkludering i samfunnene rundt omkring i landene våre, og inkludering i arbeidslivet, sa Kristiansen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter