Nyheter

Kristne sprer 
nye rykter 
om dommedag

NASA har igjen måttet berolige etter at dommedagslengtende kristne forkynner katastrofer.

Innen september er omme vil en dødelig asteroide knuse jorden, sier rykter. Den siste tiden har pågangen til den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA om den påståtte katastrofen vært så stor at de har sett seg nødt til å gå ut med en uttalelse for å roe ned bekymrede.

– Det finnes ingen basis i vitenskapen – ikke et fnugg av bevis – for at en asteroide vil kollidere med jorden i det tidsrommet, skriver Paul Chodas, sjef for NASAs Near-Earth Object-kontor ved the Jet Propulsion Laboratory.

Pastor er kilden

Ryktene om den påståtte katastrofen kan spores tilbake til pastor Efrain Rodriguez. For fem år siden kom han med en profeti: En stor asteroide vil styrte utenfor Puerto Rico i det østlige Atlanterhavet. Konsekvensene vil være enorme. Nedslaget vil føre til et jordskjelv med 12 på Richters skala og en flodbølge på 300 meter. Jordens rotasjon vil stoppe i tre dager – alt ifølge Rodriguez.

LES OGSÅ: Lengter etter ­dommedag

Han lister opp en rekke land som vil bli direkte rammet av voldsomme ødeleggelser, og hvorfor de blir straffet av Guds vrede. 35 millioner amerikanere vil dø.

– Et himmellegeme som vil forårsake slike ødeleggelser ville vi ha oppdaget nå, svarer Chodas i NASA.

– Beskytter seg

Pastor Rodriguez forteller også at myndighetene vet om asteroiden og har prøvd å stoppe den, men at ingen kan motstå Guds planer. Rike og mektige mennesker har også brukt sin kunnskap, sin tid og sine penger på å bygge tilfluktsrom for å redde seg og sine.

Først hevdet Rodriguez at asteroiden ville treffe jorden innen 2014 var over. Ifølge en nettside som er viet til profetien er det «Guds nåde som utsatte katastrofen». Personene bak nettsiden hevder at det nå ikke foreligger noen konkret dato for katastrofen, men at den kommer når Gud vil.

Jevnlig affære

Det er ikke første gang NASA har måttet dementere at asteroider og andre ukjente himmellegemer vil ødelegge jorden. Den siste kjente datoen for dommedag var 21. desember 2012 – datoen da maya-kalenderen angivelig tok slutt. Flere teorier verserte den gang, blant annet skulle en fremmed kjempeplanet – Nibiru – ankomme det indre solsystemet og skape kaos og ødeleggelse.

– Antakeligvis blir ikke dette siste gang dommedag må avlyses. Det ser ut til å være en årlig favoritt på internett, skriver NASA i sin uttalelse.

NASA har et eget program – Spaceguard – for å lete opp asteroider og kometer som kan være en trussel mot jorda. Foreløpig har de ikke funnet noen himmellegemer som kan ødelegge menneskeheten.

LES OGSÅ: – Mellom 10 og 200 år til dommedag

Følg oss på Facebook og Twitter!

Norske bidrar

Også blant norske kristne spres dommedagsteorier fra konspirasjonsnettsteder. En aktiv, norsk predikant bruker argumenter på sin hjemmeside som er hentet fra konspirasjonsteorien om Nibiru. Han sier at planeten blant annet vil rokke ved jordens bane og skygge for solen.

Talene om disse temaene ligger fortsatt ute på predikantens hjemmeside. Den ble opprettet i august 2014, halvannet år etter jordens påståtte undergang.

Til Nibiru-teorien svarer NASA:

– Vi er fortsatt her!

LES OGSÅ: Dommedag tilbake

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter