Nyheter

– Vi er særlig opptatt av å redusere spritserveringen

Eirik Faret Sakariassen (24) er SVs ordførerkandidat i Stavanger. Han er politiker fordi han mener det aldri kan bli for mye rettferdighet i verden.

– Det trengs flere som kjemper for å dele godene jevnere mellom oss her på jorden, og det er mye bedre å ta ansvar enn å klage. Derfor stiller jeg til gjenvalg.

Hvorfor bør ditt parti ha makten lokalt hos deg?

– Vi tar kampen mot den økende ulikheten i oljehovedstaden, og er et tydelig alternativ til dagens styre, som har styrt altfor lenge. Stavanger fortjener et politisk flertall som kan omstille oss til en grønnere fremtid.

Stolt av SV

Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Det er mye godt i de fleste partier, men jeg er stolt av at SV alltid tar de svakestes parti. Et samfunn uten store forskjeller er et bedre samfunn for alle.

LES OGSÅ: – Vi burde bruke mer penger på valgkamp

Og hva gjør det dårligere enn andre?

– Oppslutningen vår er for tiden dårligere enn andre partier. Det liker jeg selvsagt ikke.

Går i kirken

- Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Kampen for at vi i en av Norges rikeste byer gjør mer for de som har aller minst. For som det står i Bibelen, Ordspråkene 14,31: «Den som er hard mot en stakkar, håner hans skaper, den som er mild mot de fattige, ærer Gud.»

Bør det være skolegudstjeneste før jul i kommunen din?

– Nei, jeg ønsker ikke forkynnende virksomhet i skolen. Selv er jeg medlem i Den norske kirke og går til gudstjeneste innimellom. Det valget må folk selv avgjøre.

Er det en god ide å la alle nye kirkebygg bli flerreligiøse?

– Det høres klokt ut. Særlig i et land som Norge som i stadig større grad preges av mange ulike livssyn. Vi trenger et samfunn der alle kan praktisere tro slik de ønsker.

Ønsker kortere skjenketid

Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– I vår kommune er vi særlig opptatt av å redusere spritserveringen. Kortere skjenketid er bra for samfunnet av mange grunner.

LES OGSÅ: – Jeg liker ikke å snakke ned andre partier

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Når jeg eier en egen bolig, gjerne. Nå er jeg selv leietaker, så det blir vanskelig. Men Stavanger SV vil jobbe for at kommunene kan organisere en ordning der innbyggere med ekstra husrom og hjerterom kan ta imot flyktninger.

Isaksen og Hareide

– Rikspolitisk favoritt – uansett partifarge?

– På borgerlig side vil jeg fremheve Torbjørn Røe Isaksen og Knut Arild Hareide. Røe Isaksen for interessante, ideologiske tanker, Hareide for sin raushet. Men Audun Lysbakken er selvsagt favoritten. Han er en samlende leder som lytter til alle i partiet.

LES OGSÅ: – Flere flerreligiøse kirker kan være en god idé

Hvilken profil ville du spist reker med?

– Kan jeg velge fritt, må det bli Alexis Tsipras, statsminister i Hellas. Det ville uten tvil vært interessant å slå av en prat med Europas mest radikale stats­leder – over nyskrelte reker.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter