Nyheter

Nesten 400 barn drept i Jemen

Minst 398 barn er drept i Jemen siden mars. I samme periode er 605 barn blitt såret i krigen, ifølge FNs barnefond UNICEF.

Kampene i Jemen ble kraftig trappet opp i mars da Saudi-Arabia og allierte land startet en massiv luftkrig mot de lokale Houthi-opprørerne som hadde erobret store deler av det lutfattige landet.

– Barna bærer hovedbyrden i en brutal væpnet konflikt som ble forverret i mars, og der det ikke finnes tegn til noen løsning, heter det fra UNICEF onsdag.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Krigen har kostet over 4.300 menneskeliv, mange av dem sivile. 21 millioner mennesker – rundt 80 prosent av befolkningen – har i dag behov for humanitærhjelp, ifølge FN.

– Denne konflikten er spesielt en tragedie for jemenittiske barn. De drepes av bomber og kuler, og for dem som overlever, er trusselen om sykdom og feilernæring stadig økende, sier Julien Harneis, UNICEFs Jemen-representant.

Over 1,3 millioner mennesker er blitt tvunget på flukt i landet siden mars. Nesten ti millioner barn trenger akutt nødhjelp, heter det i den ferske rapporten. Tallet på barn som rekrutteres eller brukes i konflikten, er mer enn doblet til 377 i 2015, opp fra 156 i fjor.

LES OGSÅ: Rekrutterer barnesoldater i Jemen

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter