Nyheter

– Jeg er verdikonservativ på mange måter

Signy Svendsen er SVs 2. kandidat i Vestby.

Hvorfor er du politiker?

– Jeg har alltid vært samfunnspolitisk engasjert. For meg er det viktig å være en del av beslutninger­ som har betydning for hvilken retning samfunnet­ skal gå.

Hvorfor bør ditt parti ha makten lokalt hos deg?

– SV tar kampen for et grønt, rettferdig samfunn. Lokalt betyr det blant annet å satse på kollektiv­trafikk og sykkel, ta vare på grøntområder og dyrkbar mark, og sørge for gode velferdsordninger og trygge arbeidsplasser.

LES VÅRE SAKER OM #VALG2015 HER!

Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Hva som er best, avhenger av øynene som ser. Men for meg er SV best fordi partiet evner å se sammenhengen mellom det grønne og det røde, miljø, solidaritet og rettferdighet.

Og dårligere enn andre?

– Akkurat nå sliter vi jo på meningsmålingene. Mange vil kanskje vegre seg for å støtte et parti i motgang. Men jeg håper folk vurderer om partiet står for en politikk de ønsker for sin kommune.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Vil gjøre alt for trygge jobber

Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Sikre gode, offentlige tjenester gjennom å satse på de ansatte. Jeg vil gjøre alt for at de skal ha en trygg jobb, og ikke frykte konkurranseutsetting og dårligere lønns- og pensjonsforhold.

Bør det være skolegudstjeneste før jul i kommunen din?

– Ja. På mange måter er jeg verdikonservativ. Julefeiring er del av vår felles kulturarv som jeg mener vi alle med fordel kan være en del av.

Er det en god idé å la alle nye kirkebygninger bli flerreligiøse?

– Ressursmessig er dette positivt. I Vestby ble det bygget en ny, såkalt kulturkirke. Men siden den ble vigslet, ble det begrensninger i bruken av den. Det beste hadde vært et bygg som kunne romme ulike religioner og kulturelle aktiviteter.

LES LISTETOPPINTERVJU MED APS TONJE BRENNA: – Andre partier har hatt stiligere t-skjorter enn oss

– Kunne vært givende å huse flyktninger

Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– Ja, jeg er for en restriktiv alkoholpolitikk. Det blir for enkelt å si at forbruk er en privatsak. Vi vet jo at økt tilgjengelighet gir økt forbruk.

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Forutsatt at det er plass, kunne det kanskje vært givende og lærerikt for begge parter. Men det måtte vært tidsbegrenset. Det er lettere å takke ja til å være flyktningguide.

Vil spise reker med den greske statsministeren

Rikspolitisk favoritt – uansett partifarge?

– Det finnes spennende, sympatiske politikere i alle leire. Men jeg slutter aldri å bli positivt overrasket over SV-leder Audun Lysbakkens evne til å se de lange politiske linjene.

Hvilken profil ville du spist reker med?

– For meg som grekofil hadde det fristet å invitere den greske statsministeren Alexis Tsipras til reker og hvitvin. Han kunne trengt å senke skuldrene, og føle at han har støtte blant vanlige folk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter