Nyheter

– Jeg er stadig større tilhenger av å gå tidligere hjem fra byen

Eivind Trædal er bystyrekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo.

Hvorfor er du politiker?

– For å bidra til å løse vår tids viktigste sak på den beste måten jeg kjenner til: Demokratisk medvirkning. Jeg har vært engasjert i miljøbevegelsen siden jeg var 14, og er utrolig glad for å kunne være med på å bidra til at et ekte grønt parti får sterkere innflytelse.

Hvorfor bør ditt parti ha makten i Oslo?

– Vi har den beste politikken for å redusere Oslos miljøutfordringer, og planlegger godt for videre vekst. Oslo trenger tydelige prioriteringer for å unngå at befolkningsveksten fører til mer forurensing og sosiale problemer. De store, etablerte partiene vil ha både motorvei og sykkelvei. Vi tar stilling.

LES ALLE VÅRE SAKER OM #VALG2015 HER!

Flere engasjerte medlemmer enn de trenger

Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Vi tar vår tids viktigste utfordring på alvor. Miljø­politikk blir stadig behandlet som «særinteresser», selv om det er et av de mest fundamentale hen­synene vi kan ta som samfunn.

Og dårligere enn andre?

– Det er kanskje et luksusproblem, men i motsetning til mange etablerte partier har vi trolig flere engasjerte medlemmer enn vi kan sette i sving.

Følg oss på Facebook og Twitter!

De fattigste er viktigst

Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Måten vi møter de fattigste i byen på. Tiggere, tilreisende og papirløse skaper utfordringer, men er også utsatt for utbredt mistenkeliggjøring og diskriminering, ofte på falskt grunnlag. Når Oslo møter dem med politiforfølgelse, tiggeforbud og mistenkeliggjøring på svakt grunnlag, stryker vi på en viktig test.

Bør det være skolegudstjeneste før jul i ­kommunen din?

– Nei, skolen bør være en felles møteplass for alle elever, ikke signalisere at en spesifikk religion er den rette livsholdningen.

Er det en god idé å la alle nye kirkebygg bli flerreligiøse?

– Ja, fra et miljøperspektiv er det klart effektiv bruk av ressurser om ulike trosretninger kan dele på plassen. Dessuten kan det umulig skade om mennesker fra ulike trosretninger samhandler mer gjennom felles møteplasser.

LES LISTETOPPINTERVJU MED BJØRN ARILD GRAM: – Andre partier «stjeler» sakene våre

Har vært samboer med Maria Amelie

Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– Ettersom jeg blir eldre, har jeg blitt stadig større tilhenger av å gå tidligere hjem fra byen, men det er ikke en kampsak for meg.

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Ja, jeg har vært samboer med en papirløs ­tidligere flyktning (Maria Amelie, journ. adm.), og har bare gode erfaringer med det. Så lenge de kan leve med at jeg kan bli litt rotete og distré i perioder.

Hvilken profil ville du spist reker med?

– Er det fritt valg, går jeg rett til topps og spiser reker med Barack Obama. Han har vokst opp på en sydlandsk ferieøy akkurat som meg, så vi har sikkert mye å prate om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter