Nyheter

Ap faller mest på ny partimåling

Dårlig start for partikjempen.

Arbeiderpartiet faller 3,9 prosentpoeng til 32,3 prosent på et kommunevalgbarometer som InFact har laget for VG. Høyre går fram 1,3 prosentpoeng til 23,5 prosent.

Høyres regjeringspartner Fremskrittspartiet går også fram, 0,7 prosentpoeng til 12,5 prosent på målingen som ble gjennomført torsdag denne uken, skriver VG.

Regjeringens støtteparti Kristelig Folkepartis oppslutning har økt med 0,5 prosentpoeng fra forrige måling som ble gjennomført 16. og 25. juni, til 5,4 prosent. Venstre faller 0,6 prosentpoeng til 5,2 prosent.

LES MER: Norske velgere er blitt klart mer sekulære

Sterk vinter

Blant de opposisjonelle er det, foruten Aps fall, mindre bevegelser. Miljøpartiet De Grønne går fram 1,4 prosentpoeng til 5,2 prosent. Senterpartiet faller 0,7 prosentpoeng til 6,1 prosent, og Sosialistisk Venstreparti får støtte fra 4,1 prosent av de spurte, en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra juni. Rødt går fram 0,5 prosentpoeng til 2,1 prosent, og kategorien andre partier får 2,8 prosent på målingen, en vekst på 0,9 prosentpoeng.

– Det er Aps fall som er det tydeligste trekket på denne målingen. Etter en veldig sterk vinter på 40-tallet, så vi at Ap stabiliserte seg rundt 35 på vårparten. Men nå ser det ut til at de er i en dårlig trend igjen, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

– Jevnt valg

VG skriver at ingen i Ap-ledelsen kunne stille til intervju sent fredag kveld, men nestleder Hadia Tajik sendte skriftlig kommentar om målingen:

– Arbeiderpartiet går på denne målingen tilbake fra et veldig høyt nivå, på andre målinger denne uken har vi gått frem. Dette viser at det ligger an til å bli et jevnt valg i mange kommuner, skriver Tajik.

Feilmarginen på målingen er på opptil 2 prosent, og høyest for de store partiene.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter