Nyheter

Vil spise is med Erna - og snakke om søndag

Fisketur med barnebarna gir Per Arne Dahl sommerfølelse.

Hytta, fisketurer med barnebarna og kaffe med gutta på Nevlunghavn Bakeri gir Per Arne Dahl sommerfølelse, biskop i Tunsberg bispedømme og tidligere stortingsprest.

– Hvilke saker skaper størst skillelinjer i norsk politikk om dagen?

– Respekten for søndagen, gjestfrihet for nye ­borgere og konkrete tiltak mot fattigdom, samt den store anfektelsen: Mens kloden vår trues av overoppheting, trues våre hjem og indre miljøer av kulde og frost.

Is med Erna

– Hva er ditt verste ferieminne?

– Campingtur på Sørlandet i en veldig sliten ­campingvogn. Omgangssyke, feite mygg, to ­gretne voksne og fem grinete unger.

– Hvem ville du helst delt en is med?

– Erna Solberg, på en benk utenfor en søndagsåpen kirke med følgende spørsmål: Ser du ikke hvilke avgjørende verditest søndagen er for land og folk?

Svenske forbilder

– Hva er din mest religiøse opplevelse det siste året?

– To opplevelser: Bispevigslingen i Tønsberg Domkirke med Sverigetur i forkant og fellesskap med tre gode forbilder: Martin Lønnebo, Peter Halldorf og Tomas Sjødin. Og den daglige morgenstunden med Wilfrid Stinissens «Ord for dagen» og overgivelsesbønn for det som ligger Anne og meg på hjerte.

– Hva er rettferdighet for deg?

– Jesus Kristus, den eneste som er full av nåde og full av sannhet.

– Hvilken bok leser du i sommer, og hva gir den deg?

– Den unge, danske psykologen Mattias Stølen Dues nyutkomne, viktige og vektige bok: Pas på parforholdet mens i stadig elsker hinanden.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Dukkert før kaffe

– Hvordan er din sommertrim?

– Morgenjogg for å hente avisen, noen skarve ­armhevninger og en dukkert før kaffekoppen.

– Hvilket spørsmål bør Vårt Land stille oftere, og til hvem?

– Hvorfor lykkes dere så bra? Mange flere må få det spørsmålet, menigheter og folk som gjør noe positivt. Den dagen Hanne Nabintu Herland uffet seg over norsk gudstjenesteliv og ba ledere gå i sekk og aske på en helside i Vårt Land, var nesten 700 unge og voksne samlet en hel dag i Larvik til fullt hus uten at Vårt Land så seg i stand til å skrive en eneste linje.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter