Nyheter

Johan Arnt 
Wenaas er død

Tidligere prest og forfatter Johan Arnt Wenaas døde brått tirsdag.

– Vi er mange som husker­ Johan­ Arnt Wenaas med takknemlighet. Jeg har mottatt flere­ meldninger i dag fra folk i Kirkens Sosialtjeneste som sier at de sørger, sier Helmuth M. Liessem, generalsekretær i Kirkens Sosialtjeneste.

Sjelesorg

Wenaas (født 16. mai 1941) var prest og forfatter av flere bøker om sjelesorg og diakoni. Han tok teologisk embetseksamen på Menighetsfakultetet i Oslo. Før han senere jobbet som prest på Jeløy.

Wenaas har også vært direktør­ på Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. I 1993 ble han ansatt som generalsekretær i Kirkens Sosial-
tjeneste. Der jobbet han frem til 2008.

– Han vil bli husket som en viktig person for stiftelsen. Under hans periode som generalsekretær­ fant stiftelsen sin form og utviklet sine tjenesteområder. Wenaas var en viktig drivkraft og leder, sier Liessem.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– God humor

Han har selv hatt Wenaas som sjef.

– Wenaas var en inspirerende og klok leder. Han hadde stor kunnskap om diakoni og var en nestor innefor det feltet i Norge. Han klarte å sette teori ut i praksis og veiledet oss som jobbet i organisasjonen.

– Hvordan var han som person?

– Han var en person med karisma som tok plass i et rom, og hadde en egen evne til å få folk til å lytte til hva han sa. I tillegg hadde han en lun humor og var flink til å ta folk og situasjoner på kornet, sier Liessem.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter