Nyheter

– Dette er vanskelig

Per Arne Dahl mener homodebatten er et åpent sår i kirken.

Tunsberg-biskop Per Arne Dahl sier nei til at kirken skal vie likekjønnede. Samtidig har han sagt ja til å ordinere Hanne Marie Pedersen-Eriksen til prestetjeneste. Pedersen-Eriksen giftet seg i sommer med en kvinne.

– Henvendelsen fra Hanne Marie Pedersen-Eriksen ble for meg en krevende utfordring. For det første ønsket jeg å møte Hanne Marie på en verdig og god måte, sier Dahl og fortsetter:

– For det andre ønsket jeg å betrakte denne henvendelsen i lys av tidligere vedtak på Kirkemøtet som både handlet om respekt for de to syn og at dette ikke skal være kirkesplittende. Disse vedtak må være noe mer enn ord og etter samtalen med Hanne Marie ble jeg bestyrket i at jeg skulle si ja.

LES OGSÅ: Per Arne Dahl sier nei til å vie homofile

– Et sår

– Hvordan har prosessen frem hit vært?

– Denne saken har vært et åpent sår i kirken. Jeg ønsker å være tydelig om mitt syn på ekteskapet mellom mann og kvinne, men samtidig forsøke å bidra til et klima der vi viser hverandre respekt og verdighet. I Tunsberg har jeg dette første året hatt mange gode kolleger å samtale med.

Han sier denne saken er vanskelig fordi «det handler om mennesker»

– For meg er likevel dette spørsmålet ikke dette det mest avgjørende testspørsmålet for kirken. Det avgjørende er synet på Jesus Kristus som Frelser og Herre og kirkens kall til å følge ham etter, sier biskopen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

LES MER: Vil ordinere lesbisk prest

Handler om mennesker

Han understreker at spørsmålet om likekjønnet ekteskap handler om mennesker. Det handler om følelser og det handler om et dypt behov for å føle seg respektert samtidig som vi skal være lydige mot vår forståelse av Guds ord.

– Hvorfor mener du det er greit å velsigne, men ikke vie dem?

– Jeg har bevisst brukt uttrykket en verdig og forutsigbar forbønnshandling. Derfor er det ikke aktuelt for meg å velsigne et likekjønnet par som et ekteskap. Men til dags dato har jeg ikke sagt nei til å be for noen, sier Dahl.

LES DEBATT: – Kjære Per Arne Dahl, skjerp deg!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter