Nyheter

Misjonsfolket satte ny kollekt-rekord

Deltakerne ga 1,7 millioner på det siste møte under Misjonssambandets generalforsamling.

– Dette tror jeg virkelig er rekord. 1,7 millioner kroner på ett møte er historisk høyt, sier informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), Espen Ottosen.

– Noen har spurt om NLM blir seg selv nok nå som vi blir et eget trossamfunn. Kanskje var dette et signal om at engasjementet for misjon er større enn engasjementet for å bli et eget trossamfunn.

LES OGSÅ: Vil vippe kirkevalget

Et byks fra 2012

Rekordbeløpet kom inn på avslutningsmøtet til NLMs generalforsamling (GF) på Randaberg søndag. Ottosen forteller at omkring 4.000 mennesker deltok på møtet og at det til sammen ble samlet inn 4,5 millioner kroner på det seks dager lange stevnet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Det er et realt byks opp fra forrige generalforsamling, som var i 2012. Da ble det samlet inn om lag 2,2 millioner kroner.

– Jeg synes oppfordringen som ble gitt fra møtelederen var veldig god. Jeg tror den skapte både begeistring og giverglede. I tillegg opplever vi at vi har veldig mange engasjert misjonsvenner i Rogaland, sier Ottosen.

LES OGSÅ: Kirkerådet: – Håper folk ikke melder seg ut

– Kolossalt engasjementet for misjon

Pengene fra kollekten skal gå til NLMs generelle misjonsarbeid.

– Men det ble innviet en misjonærfamilie på møtet, og de reiser til Vest-Afrika i september. Jeg tror mange opplevde at de ga sin kollekt for å vise at de står bak den familien, sier Ottosen, som opplyser at NLM får inn rundt 125 millioner kroner årlig i gaver og kollekt.

– Hva sier dette om givergleden til deltakerne på generalforsamlingen?

– Vi er både imponert og ydmyke over hvor kolossalt engasjementet for misjonssaken er i NLM, sier Ottosen.

LES OGSÅ: Misjonssambandet danner trossamfunn

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter