Nyheter

Kirkerådet: – Håper folk ikke melder seg ut

Svein Arne håper at misjonsfolket vil arbeider aktivt for sine interesser i stedet for å forlate i Den norske kirke.

– Den norske kirke trenger det store engasjementet for misjon som ikke minst folk i Misjonssambandet har. Dersom misjonsfolket mer og mer trekker seg ut fra lokalmenighetene, tappes kirken for misjonsengasjement, sier den valgte topplederen i Den norske kirke, Svein Arne Lindø, til Vårt Land.

LES OGSÅ: Misjonssambandet danner trossamfunn

– Kirken har rom for ulik teologi

Kirkerådslederen sier han har respekt for at NLM ønsker å etablere en ordning som innebærer mulighet for å melde seg inn i et trossamfunn i organisasjonens egen regi.

– Men mitt ønske er at misjonsfolket i NLM og andre organisasjoner finner det hensiktsmessig å stå som medlemmer i Den norske kirke. Den har rom for folk med ulik teologi og kirkepolitisk ståsted.

Lindø bor i Rogaland, der Misjonssambandet står meget sterkt. Han peker på at mange folk med tilknytning til NLM også er viktige i menighetsarbeid i folkekirken.

LES KOMMENTAREN: En milepæl for Kirke-Norge

– Kirken trenger misjonsfolket

– Til tross for mange NLM-folks skepsis til Den norske kirke, konstaterer jeg at ganske mange av dem har gode erfaringer fra det lokale kirkelige arbeidet. Kirken trenger virkelig misjonsfolkets engasjement og interesser, sier Lindø.

Han har selv mangeårig bakgrunn som Asia-misjonær, kretssekretær og landsstyremedlem i Santalmisjonen, som nå er en del av Normisjon. Og Lindø har opplevd at det er plass for en mann med hans teologi, holdninger og syn på misjon, helt til topps i folkekirken.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ble imponert på generalforsamlingen

Lindø var selv til stede på en konsert på Misjonssambandets generalforsamling torsdag:

– Det gjør inntrykk å se hvordan denne organisasjonen klarer å fylle opp en stor idrettshall, med folk i alle aldre. Man kan ikke annet enn å bli imponert. Det er med stor beundring jeg ser det store engasjementet, offerviljen, lojaliteten og trofastheten mot oppdraget som folk i Misjonssambandet viser. Her har vi andre mye å lære, fastslår lederen i Kirkerådet i Den norske kirke.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter