Nyheter

Får ikke synge på kristent stevne

Misjonssambandet avlyser konsert med Solveig Slettahjell fordi hun støtter Åpen folkekirke. – Veldig trist, sier artisten selv.

Solveig Slettahjell er ikke lenger aktuell som gjesteartist på Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) generalsforsamling i sommer. Det skriver organisasjonen på sine nettsider. Grunnen er at hun, sammen med 12 andre artister, bidrar på en ny CD til støtte for Åpen folkekirke under høstens kirkevalg.

– Jeg synes først og fremst det bare er veldig trist at NLM velger å avlyse konserten, sier Slettahjell til KPK.

Sammen med pianist Tord Gustavsen skulle hun opptre med bedehussanger fra CD-en «Arven»

– Kirken lærte meg at vi alle er barn av nåden, og jeg hadde trodd og håpet at vi kunne være sammen og dele nådefellesskapet gjennom salmene vi ville synge under generalforsamlingen på Randaberg, sier hun.

– Beklagelig

Misjonssambandets generalsekretær, Øyvind Åsland, beklager situasjonen som har oppstått.

«Dette er veldig beklagelig, og vi er lei oss for at det ble slik. Men siden vi mener at en kristen kirke tydelig må fastholde at ekteskapet er en ordning mellom en mann og en kvinne, blir det vanskelig å løfte frem en artist på vår generalforsamling som nå offensivt går ut og støtter en spisset kampanje med et helt annet budskap.»

Han avviser at Misjonssambandet aldri kan bruke artister som står for noe annet enn organisasjonens offisielle syn.

– I NLM lever vi også godt med en viss uenighet om ulike tema, men vi synes spørsmålet om ekteskapets kjennetegn er et viktig spørsmål, til nettsiden.

Vil få folk til å stemme

Til Vårt Land tidligere denne uken sa Slettahjell at hun engasjerer seg for kirkevalget fordi hun bryr seg om kirken, og fordi hun vil være med på å mobilisere folk til å stemme:

– Det handler om å minne folk på at de har stemmerett. Selv mener jeg at homofile skal få gifte seg i kirka, og blant annet derfor er det naturlig for meg å støtte Åpen folkekirke. Jeg er bekymret for fremmedgjøringen som skapes hos mange i kjølvannet av homofilidebatten.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Staten som garantist

CD-en med bidrag fra blant andre Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Karoline Krüger, Ida Maria, Moddi, Linn Skåber og Solveig Slettahjell kommer i midten av august. To uker senere blir samtlige artister med på en konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Det er Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted som står bak produksjonene.

– Det gikk plutselig opp for meg hvor avgjørende kirkevalget i september er. Tidligere har vi hatt staten som en garantist for en balansert bredde i kirkebildet, og en inkluderende og åpen definisjon av hva kristendom er for noe. Slik er det ikke lenger. Derfor må folk kjenne sin besøkelsestid og stemme på folk som kan ivareta dette, sa han til Vårt Land torsdag sist uke.

Han oppfordret de som skal stemme til å bruke listene til Åpen folkekirke.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter