Nyheter

AUF: Doble og skattlegg barnetrygden

Mens de borgerlige ungdomspartiene vil behovsprøve barnetrygden, tar AUF til orde for både dobling og skattlegging av stønaden.

– Dette er nok et eksempel på regjeringens usosiale profil. De tar penger fra vanlige familier med vanlige inntekter og gir milliarder i skattekutt til dem med størst formue, sier AUF-leder Mani Hussaini til Aftenposten om forslaget fra FpU, Unge Høyre, Unge Venstre og Kristelig Folkepartis Ungdom.

Hussaini ber regjeringspartiene heller fjerne kontantstøtten og beholde barnetrygden, og viser til at den store reformen det siste tiåret har vært å sikre billige barnehageplasser til alle.

LES OGSÅ: Borgerlige ungdomspartier vil behovsprøve barnetrygden

– Men AUF mener det nå er på tide å øke barnetrygden. Vi vil doble og skattlegge den, sier han.

Ifølge Aftenposten har barnetrygden stått på stedet hvil siden 1996. Det betyr et tap på 5.000 kroner i året for familier med ett barn.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Tidligere denne uka foreslo Høyre-politiker Kristin Vinje å fjerne barnetrygden og i stedet gjøre barnehage og skolefritidsordning (SFO) gratis for alle barn.

LES KOMMENTAR: «Det finnes familier som virkelig trenger barnetrygden»

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener barnetrygden burde være prisjustert og setter ned et utvalg som skal vurdere alle støtteordningene til barnefamilier.

– Det er rundt 20 år siden sist vi har hatt en gjennomgang av disse velferdsordningene, påpeker statsråden.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter