Nyheter

Biskop krevde fjerning av israelsk flagg på bedehus

– Vi begynner ikke gudstjenesten før flagget er fjernet, sa Halvor Nordhaug.

Da biskop Halvor Nordhaug var på bedehusbesøk i mars, hang det israelske flagget i lokalet, skriver Dagen. Gudstjenestebesøket var i Hordvik bedehus i bydelen Åsane i Bergen, men biskopen krevde flagget fjernet før gudstjenesten begynte.

– Det er jo helt åpenbart hvorfor. Det israelske flagget er et symbol for den ene siden i en bestemt politisk konflikt. Jeg ville ha reagert på nøyaktig samme måte dersom en kirke hadde hatt det palestinske flagget hengdende fremme under en gudstjeneste, sier Nordhaug til avisen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Snakkes om på bedehusene

Ifølge biskopen protesterte ingen på fjerningen.

Bedehusgjenger Svein Jessen reagerer overfor Dagen på at biskopen krevde flagg-fjerning. Han forteller at bedehuset han selv går i, Mjøkeråen bedehus i Åsane, ikke er vigslet til kirkelig bruk nettopp for å unngå slik inngripen fra kirkens side.

Ifølge Jessen snakker bedehusfolk i Åsane mye om opptrinnet, og selv mener han det er et tegn på avkristning i Norge at Israels flagg ikke kan vises.

LES MER: – Alle, ikke minst muslimer, bør støtte Israel

Israelsvenn enig

Også israelsvenn og pastor Sten Sørensen uttalte tidligere i måneden at israelsflaggene måtte fjernes fra kristne møter:

– Fjern alle israelsflagg fra norske møter og stevner. Og en ting til: Dropp israelssangene. Syng evangeliske lovsanger. Ha normale møter. Her må vi endre oss, sa Sørensen til ukesavisen Korsets Seier.

Han begrunnet det med at menigheter ikke må bli halvsynagoger som «skaper unødvendig avstand til unge kristne, muslimer og andre nordmenn.»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter