Nyheter

Statsminister i hardt vær

Helle Thorning-Schmidt anklages for å ha løyet om synagogebevoktning etter terrorangrepet.

Det danske justisdepartementet la i forrige uke fram en redegjørelse om terrorangrepet på Krudttønnen og synagogen i København 14. og 15. februar.

LES OGSÅ: Men politivakt vil ikke Bent Melchior ha

Ba om politi

Der kom det fram at departementet og etter hvert statsministerens kontor var orientert om at politiet ikke ble sendt for å bevokte synagogen i Krystalgade før fire timer etter angrepet på Krudttønnen i 15.30-tiden. Likevel sa statsminister Helle Thorning-Schmidt på et pressemøte 16. februar at bevoktningen ble skjerpet «øyeblikkelig» etter angrepet. Det kom også fram at det var den jødiske menigheten selv som måtte be om politibeskyttelse på grunn av et pågående arrangement i synagogen.

På denne internasjonale pressekonferansen 16. februar sa statsminister Helle Thorning-Schmidt at sikkerheten utenfor synagogen ble trappet opp «øyeblikkelig» etter angrepet på Krudttønden. Det viste seg ikke å stemme.

LES OGSÅ: To brødre som er brødre og rabbinere begge to

Følg oss på Facebook og Twitter!

Trappet opp

Selve angrepet, som endte med at den jødiske sikkerhetsvakten Dan Uzan ble drept, skjedde fem timer etter at bevoktningen ble opptrappet.

Flere opposisjonspolitikere mener statsministeren har gitt villedende svar. Selv mener Thorning-Schmidt at hun forholdt seg til det hun visste da, og bare gjenga det bildet hun hadde fått.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter