Nyheter

Pensjonist valgte drop in-dåp i Trondheim

Fem barn, et søskenpar i 20-årene og en pensjonist ble døpt uten forhåndsavtale i Lademoen kirke.

– Det er ikke hver dag at jeg har mulighet til å ha dåpssamtale både med foreldre, faddere og besteforeldre, ja hele dåpsselskapet, sa sokneprest Stein Ellinggard til de fremmøtte da Lademoen menighet arrangerte drop in-dåp sist lørdag.

LES MER: Først med drop-in-dåp i Norge

Kom langveisfra for å bli døpt

På forhånd hadde menigheten sendt brev til 40 udøpte 2- og 3-åringer og til sju udøpte mulige kommende konfirmanter i soknet.

Ingen av disse kom. Derimot kom folk fra andre sokn. Ett dåpsfølge kom helt fra Frøya. Ingen av dem som kom skal ha oppsøkt tilbudet på impuls.

LES MER: Vraker humor i dåpsreklame

Ville ikke bry kirka

Den eldste som ble døpt, var en kvinne i 70-årene.

– Hun hadde ønsket å bli døpt hele livet, men syntes ikke hun kunne bry kirka med det. Nå hadde hun klippet ut annonsen fra avisa og bestemt seg, forteller trosopplæringsrådgiver Vigdis Aakre i et referat på kirken.no.

LES MER: Innrømmer at han sov i dåps-timen

Sliter med oppslutningen

I 2014 ble 58,9 prosent av fødte barn døpt, meldte Vårt Land i mars. Nedgangen fra året før er på 3,1 prosentpoeng. Ser man på tallene for det siste tiåret, har andelen døpte falt med over 18 prosentpoeng, melder Statistisk sentralbyrå.

Fortsetter utviklingen kan andelen barnedøpte falle under 50 prosent i løpet av fem år. Kirkerådet lanserte nylig heftet «Dåpsløftet – inspirasjon til arbeidet med dåp» som del av et «nasjonalt dåpsløft».

KOMMENTAR: Dåpsnedgangen er kirkens største utfordring, skriver Helge Simonnes.

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter