Nyheter

Paven gjør Castro til katolikk

Cubas president er fan av katolikkenes overhode.

Cubas president Raúl Castro sier han liker pave Frans så godt at han kan komme til å konvertere tilbake til katolisismen.

– Jeg har lest alle pavens taler. Hvis paven fortsetter å snakke på denne måten, kommer jeg før eller senere til å begynne å be igjen og atter slutte meg til den katolske kirken. Jeg tuller ikke, sa kommunistlederen under en pressekonferanse i Roma søndag.

Castro besøkte tidligere på dagen Vatikanstaten for å takke paven personlig for hans bidrag til å bryte isfronten mellom USA og Cuba.

De to latinamerikanerne snakket sammen i nesten en time, noe som er uvanlig lenge for et pavemøte. Det er i det hele tatt ytterst sjelden at paven har audiens på søndager, men Frans gjorde et unntak da Castro spurte om han kunne ta turen innom Roma på vei hjem fra Moskva.

LES MER: Nå får du paven som posterboy

Privat

Castro ønsket nemlig å takke Frans for Vatikanets mekling mellom USA og Cuba. Vatikanet understreket på forhånd at det ikke dreide seg om et statsbesøk og at samtalene skulle være «ytterst private».

Den argentinske paven Frans skal besøke Cuba og Castro i september, før han setter kursen mot USA. Da de to åpnet dørene for fotografene mot slutten av møtet, sa paven til presidenten at de to var nødt til å samarbeide for å bekjempe fattigdom verden over.

Castro møtte deretter Italias statsminister Matteo Renzi i Roma. Det var under pressekonferansen i forbindelse med dette møtet at kommunistlederen fortalte at hans beundring for paven er i ferd med å gjøre ham til en religiøs mann.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Brevdiplomati

Castro minnet om at han i sin tid gikk på en jesuittskole og forteller at han spøkte om dette med pave Frans.

– Jeg har lyttet til flere messer enn deg, sa han.

Pave Frans antas å ha spilt en viktig rolle i det politiske gjennombruddet som nylig markerte begynnelsen på slutten på et halvt århundre med fiendskap mellom USA og Cuba.

Den katolske kirkens første latinamerikanske overhode skrev flere brev til både Castro og USAs president Barack Obama i tiden fram mot den historiske avtalen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter