Nyheter

Svart boks bekrefter at flyger styrtet med vilje

Annenflygeren styrtet Germanwings-flyet i Alpene med overlegg. Det viser data fra flyets ferdskriver, som ble funnet torsdag.

Ifølge den franske flysikkerhetsmyndigheten BEA ble autopiloten innstilt på en nedstigning til 30 meter. Andrepiloten endret etter dette flere ganger innstillingene for å øke flyets hastighet, opplyste BEA fredag.

Alle de 150 personene om bord mistet livet da Airbus A320-maskinen fra Germanwings styrtet i den franske delen av Alpene for halvannen uke siden.

LES OGSÅ: Andreflygeren søkte om selvmord på internett

Det har tidligere kommet fram at flygeren Andreas Lubitz hadde hatt selvmordstanker, og ekskjærester har fortalt at han hadde store humørsvingninger og en kontrollerende atferd.

Da Lubitz tok flygersertifikat ga han flyinstruktørene sine beskjed om at han hadde hatt selvmordstanker, opplyste Lufthansa, Germanwings' morselskap, tidligere i uken.

I god stand

Ferdskriveren ble funnet på ulykkesstedet torsdag, og etterforskere bekreftet raskt at den var i såpass god stand at de hadde håp om å finne nyttig data.

LES OGSÅ: – Kapteinen forsøkte å slå seg inn i cockpit med øks

I ulykkesområdet er det også funnet 40 svært ødelagte mobiltelefoner, som skal undersøkes av myndighetene.

Etterforskerne har funnet ut at andreflyger Andreas Lubitz, som trolig styrtet maskinen i fjellet med viten og vilje, hadde gjort undersøkelser på internett om forskjellige selvmordsmetoder. Han hadde også søkt etter informasjon om teknikken knyttet til cockpitdørene om bord på fly og sikkerhetsinnretningene.

Søkene på datamaskinen var gjort mellom datoene 16. og 23. mars. Flyet styrtet 24. mars.

DNA-undersøkelser

Da flyet hadde styrtet i fjellene nord for den franske byen Nice tirsdag ettermiddag, ble taleregistratoren funnet etter ganske kort tid. Her kunne man høre samtaler fra cockpiten som tyder på Lubitz styrtet flyet etter at han hadde stengt kapteinen ute.

Tidligere har boksen til ferdskriveren blitt lokalisert, men innholdet som ble funnet torsdag, hadde så langt manglet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Germanwings-flyet traff fjellsiden med så stor kraft at flyet gikk fullstendig i oppløsning. For noen dager siden ble det klart at alle de 150 omkomne som var om bord er identifisert ved hjelp av DNA-undersøkelser av levningene som ble funnet i fjellsiden.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter