Nyheter

150 omkomne i flystyrt

Flyet var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland. Ikke mistanke om terror.

Flagget henger på halv stang i den tyske byen Haltern am See nordvest i Tyskland, som har mistet 16 skoleelever og to lærere som var om bord på flyet som styrtet i de franske Alpene tirsdag.

Mørk dag

Tirsdag kveld samlet det seg en folkemengde utenfor skolen Joseph Koenig i nordvestlige byen Haltern am See i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Rundt 100 personer tente lys og la ned blomster utenfor skolen, hvor de 16 skoleelevene gikk i tiende klasse.

– Dette er den mørkeste dagen i vår bys historie. Det er et sjokk, dette er det verste man kunne forestilt seg, sier ordfører Bodo Klimpel, ifølge den tyske avisa Halterner Zeitung.

Var på utveksling

Skoleelevene hadde vært på en ukes utveksling i den spanske byen Llinars del Valles i Barcelona. Her hadde de bodd hos spanske familier, som ifølge byens ordfører er i sjokk etter å ha fått nyheten om flystyrten.

Skoleledelsen visste hvilket flyselskap, flightnummer og tidspunkt skoleelevene tok flyet fra Barcelona til Düsseldorf – hvor Germanwings-flyet var ventet å lande. Det etterlot ingen tvil om at de var om bord på ulykkesflyet.

– Vi vet at gruppen var har gått om bord i flyet i dag, sier skoleministeren i Nordrhein-Westfalen, Sylvia Löhrmann til avisa.

Foreldre og elever ved skolen har fått hjelp av et kriseteam tirsdag, ifølge byens ordfører. Noen foreldre har dratt til flyplassen i Düsseldorf for å få informasjon. I morgen vil skolen holde en fellessamling i skolens auditorium, men all undervisning blir avlyst

To babyer om bord

De norske ambassadene i Madrid, Paris og Berlin er i løpende kontakt med lokale myndigheter for å finne ut om det var norske borgere om bord på flyet som styrtet i de franske alpene tirsdag, opplyser Utenriksdepartementet.

– Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier dette og kan verken bekrefte eller avkrefte noe nå, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Astrid Sehl til NTB.

Flyselskapet Germanwings opplyste på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at 67 av passasjerene var tyske statsborgere. I tillegg var det to babyer om bord, ifølge selskapet.

Frankrikes president François Hollande opplyser at det var tyske, spanske og trolig også tyrkiske passasjerer om bord i ulykkesflyet. Spanske myndigheter har opplyst av det var 45 personer med spanske etternavn om bord. Ifølge Belgias utenriksminister Didier Reynders var det minst en belgisk statsborger om bord, som var bosatt i Barcelona, skriver den belgiske avisa Le Soir.

I alt var det 144 passasjerer og en besetning på seks om bord i flyet som styrtet i Frankrike tirsdag, ifølge Germanwings.

– Vi ville gjøre alt vi kan for å finne ut hva som har skjedd, sier Oliver Wagner, en av flyselskapets ledere.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Tyskland: Ingen tegn på terror

Tyske myndigheter sier at det ikke er noen umiddelbare tegn på at Germanwings-flyet som styrter i Frankrike tirsdag, ble utsatt for et terrorangrep.

Germanwings-flyet var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland da det styrtet i nærheten av Digne-les-Bains tirsdag formiddag. Byen ligger rundt 100 kilometer nord for Nice.

Flyet sendte en nødmelding klokken 10.47 og styrtet kort tid etter, sier Frankrikes transportminister.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter