Nyheter

Gir angrende syndere en klem

IK Start sliter med økonomien. Da er det godt at det finnes fans som har en samvittighet som gnager.

– Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i IK Start, dere har i det siste fått flere pengebrev fra angrende tyvtittere. Hva betyr dette for klubben?

– Pengene fyller på klubbkassen som for tiden er ganske tom. Det gjør noe med humøret at noen hjelper oss i en tung periode ved å gjøre opp for gamle synder. Vi har ingen problemer med å tilgi når noen gjør opp for gammel moro.

– Dere har måttet kutte 8 millioner på årets budsjett. Kan penger fra angrende fans bidra til at dere slipper å selge deres stjernespillere?

– Vi har kanskje fått inn 4.000 kroner på dette. Det må nok flere på banen før vi kan minke på kuttene, men dette vitner om et stort engasjement for klubben. Det er minst like viktig.

– Hvor mange slike brev har dere fått?

– Vi har fått fire brev, og alle avsenderne ønsker å være anonyme. Det var en som møtte opp personlig for å overlevere sitt brev, men vedkommende ville ikke stå frem offentlig.

– Hva kan de som melder seg til dere ved navn forvente seg?

– De skal få en stor takk, bli tilgitt – og hvis de er heldige skal de også få en klem.

– Hva overrasket deg mest den siste uken?

– Det har vært en tung uke. Vi hadde et allmøte der vi tok opp ­reduserte forventede inntekter, kostnadskutt og nedbemanning. Gode resultater på La Manga viser at vi har reist oss, og det som har overrasket meg mest er at vi står samlet i en så tøff periode der fokuset og overskriftene har vært om noe helt annet enn det sportslige.

– Hva vil du ha mer av i norsk 
politikk?

– Politikerne må våge å være tydelige, ærlige og innrømme feil. Vi trenger litt mer ydmykhet i politikken. Den første politikeren som sier at han har tatt feil tror jeg vil sanke mange stemmer.

– Hva er hellig for deg?

– Familien er hellig. Kona og mine tre barn betyr alt.

– Hva ber du om tilgivelse for?

– Når jeg skjønner at jeg har gått over en strek, har jeg ingen problemer med å be om tilgivelse. Jesus har bedt oss om å tilgi våre syndere, og derfor bør tilgivelse være en helt naturlig del av våre liv. Det er en deilig følelse å tilgi og det er deilig å få tilgivelse.

– Hva er vår tids tabu?

– Vi er for redde for hva andre mener om oss. Vi må tørre å diskutere ting uten å være hårsåre og for politisk korrekte.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter