Nyheter

Rogaland Venstre vedtok misnøye, men ikke mistillit mot Anundsen

Rogaland Venstre er «sterkt misfornøyd» med asylbarnas skjebne under justisminister Anders Anundsen i fjor, men vil likevel ikke kreve at statsråden blir fjernet.

I uttalelsen som ble vedtatt på fylkesårsmøtet i Rogaland søndag, overlates spørsmålet om eventuelt mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen (Frp) til stortingsgruppa.

Inntrykket av at fylkeslaget ville «vedta mistillit» Anundsen, slik gruppeleder Per A. Thorbjørnsen i Stavanger ga uttrykk for, var feilaktig, ifølge fylkesleder Kjartan Alexander Lunde.

Sinne og frustrasjon

– Det er klart det er veldig mye sinne og frustrasjon i Rogaland Venstre over det justisministeren har gjort, men det får bli opp til Stortinget og stortingsgruppa å avgjøre det formelle rundt et eventuelt mistillitsforslag, sier Lunde til NTB.

«Det er Stortinget sin oppgave å fremme og vedta mistillitsforslag. Det er Rogaland Venstre sin rett å uttrykke at vi ikke har tillit til at justisministeren har tatt avtalen med Venstre/KrF og asylbarnsakene på alvor», heter det i den vedtatte resolusjonen.

– Det var aldri noe forslag om at det skulle oppfordres til mistillitsforslag mot justisministeren, og derfor er det heller ikke vedtatt en slik uttalelse, poengterer Lunde.

Viser til Stortinget

I et intervju med Bergens Tidende ga gruppeleder Thorbjørnsen på sin side tydelig uttrykk for at «grensen er nådd». Det er uttalelser som Lunde mener får stå for Thorbjørnsens egen regning.

– Vi har ikke tillit til ham. Det var reaksjonen blant flesteparten av våre nærmere 80 delegater, sier Thorbjørnsen til BT lørdag.

Asylbarn-saken ligger fortsatt på bordet til kontroll- og konstitusjonskomiteen og vil bli behandlet på komiteens møte tirsdag. Hva som blir det endelige utfallet, var det for tidlig for komitémedlemmene å uttale seg om etter den åpne høringen fredag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter