Nyheter

USA: Stort antall fremmedkrigere drept i Syria

Et stort antall utenlandske jihadister er drept i kampene om den syriske grensebyen Ayn al-Arab (Kobani) ifølge USA. Mandag ble IS drevet ut av byen.

Etter fire måneder med harde kamper klarte kurdiske militskrigere med luftstøtte fra USAs koalisjon å drive IS-opprørerne ut av den symboltunge byen mandag.

Ifølge amerikanske og andre observatører er nærmere 1.200 IS-krigere drept i kampene der den siste tiden, opplyser en kilde i det amerikanske utenriksdepartementet.

– Mange av disse var fremmedkrigere fra blant annet Australia, Belgia, Canada og Tsjetsjenia, sier kilden.

Han vil ikke gi et eksakt antall, men sier det er snakk om «et meget stort antall».

LES OGSÅ: Færre asylsøkere til Norge

Tåregass mot flyktninger

Etter at IS nå er drevet ut av byen, begynner noen av de anslagsvis 200.000 innbyggerne som flyktet fra kampene i og rundt byen i fjor høst, så smått å vende tilbake fra Tyrkia.

Men i grensebyen Suruc, som ligger på den tyrkiske siden og har utsikt til Ayn al-Arab, ble kurdere tirsdag stanset av politiet, ifølge en journalist i byen. Det samme sier en syrisk-kurdisk politiker.

– Folk strømmer ut og er glade. Men politiet bruker tåregass og har stengt veiene, sier Adham Basho til nyhetsbyrået Reuters tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Uro på alle kanter

Fortsatt kamper

Det pågikk tirsdag fortsatt kamper mellom den kurdiske YPG-militsen og IS' styrker i landsbyer rundt Ayn al-Arab, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Myndighetene i Suruc har besluttet at ingen får lov til å krysse over grensen til Kobani ettersom det fortsatt er farlig der, melder den nederlandske frilansjournalisten Frederike Geerdink på Twitter.

LES OGSÅ: Hjem fra Syria med terrorplaner

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter