Nyheter

– Et rystende angrep på et antirasistisk magasin

– Det er med sorg og forferdelse at vi har mottatt nyheten om angrepet på det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter (ARS).

– Charlie Hebdo er kjent for sin sterkt satiriske, men også antirasistiske identitet. Den antirasistiske paraplyorganisasjonen European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), som Antirasistisk Senter er medlem av, har tidligere forsvart Charlie Hebdo nettopp som et antirasistisk magasin, sier ARS-lederen.

LES OGSÅ: «En beksvart dag»

Lederen i EGAM, Benjamin Abtan, fremhevet i en uttalelse fra 2012 at Charlie Hebdo, ved siden av religiøs og politisk satire, har kjempet mot rasisme og stigmatisering av muslimer.

– Charlie Hebdo har alltid vært en antirasistisk publikasjon. I tillegg til satire mot islam har de vært en stemme mot rasistiske overgrep og stigmatisering av muslimer. De er en veldig markant stemme mot rasisme, sa Abtan.

LES OGSÅ: – Tolv drept i skyting i lokalene til fransk satirisk blad

Også franske SOS Rasisme har vært en støttespiller for Charlie Hebdo.

– I tillegg til å være et angrep på demokratiet og ytringsfriheten, er dette et angrep på europeisk antirasisme, sier Berglund-Steen. (©NTB)

Følg oss på Facebook og Twitter!

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter