Nyheter

USA fordømmer Cuba etter pågripelser av aktivister

USA fordømmer onsdag det som omtales som «Cubas undertrykkende praksis» etter at en rekke dissidenter ble pågrepet på øya.

Det er dypt urovekkende at flere «fredelige medlemmer av sivilsamfunnet og aktivister» tirsdag ble pågrepet på Cuba, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Washington onsdag.

– Vi fordømmer på det sterkest den cubanske regjeringens fortsatte trakassering og gjentatte bruk av vilkårlige pågripelser – tidvis voldelige – for å kneble kritikere, hindre fredelige forsamlinger og ytringsfrihet, samt å skremme borgere, skriver departementet i meldingen.

LES OGSÅ: Obama hilste det cubanske folk: Vi er alle amerikanere

Rundt tolv regimekritikere ble innbrakt av politiet, mens en rekke andre ble bedt om å forlate hjemmene sine tirsdag, ifølge Elizardo Sanchez, som leder en menneskerettsgruppe på Cuba.

Pågripelsene utgjør den mest omfattende aksjonen mot opposisjonen siden Cuba og USA 17. desember ble enige om å gjenopprette diplomatiske bånd etter mer enn 50 år med isfront.

– Vi oppfordrer regjeringen på Cuba innstendig om å avslutte sin praksis med å undertrykke disse og andre internasjonalt beskyttede friheter, samt å respektere cubanske borgeres universelle menneskerettigheter, uttaler det amerikanske utenriksdepartementet onsdag.

LES OGSÅ: USAs mislykkede Cuba-politikk

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter