Nyheter

«Den lille bibel» er nettets mest populære vers

«For så høyt har Gud elsket verden...» er mer lest enn «Kjærligheten utholder alt...».

En gjennomgang av 1,5 milliarder sidevisninger og 150 millioner unike brukere på bibelportalen Bibel Gateway, viser at Johannes 3:16 det bibelverset som ble mest søkt etter i 2014, skriver Christianity Today.

Bibel Gateway lar deg slå opp Bibelen i mange ulike utgaver og på et hav av språk og er dermed verdens største kristne nettside. Her er de 10 mest populære bibelversene i 2014, slik de er gjengitt i Bibelselskapets 2011-oversettelse:

1) Johannes 3:16: «For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

2) Jeremia 29:11 «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

3) Filipperne 4:13: «Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.»

4) Romerne 8:28: «Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.»

5) Salme 23:4: «Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.»

6) Filipperne 4:6: «Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.»

7) 1. Korinterbrev 13:4: «Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig.»

8) Ordspråkene 3:5: «Stol på Herren av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt!»

9) 1. Korinterbrev 13:7: «Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.»

10) Romerne 12:2: «Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.»

LES OGSÅ: «Jeg åpner min bibel, der står: Vær rosa!»

Av disse versene dukker bare Filipperne 4:6, Jeremia 29:11, og Ordspråkene 3:5 opp på listen til mobilappen YouVersion. Dette kan indikere et avvik fra hva bibellesere søker opp for seg selv og hva de mener andre bør lese.

Hendelser påvirker søk

Bible Gateway årlige rapport viser at Det nye testamentet er «mye mer lest» enn Det gamle testamentet, selv om sistnevnte er tre ganger så omfattende.

Rapporten konkluderer også med at «folk leser Bibelen gjennom hele året», og at «store hendelser i verden påvirker hva folk ser etter i Bibelen».

– Selv om vi vet at det er vanlig å sette seg som mål å lese gjennom Bibelen fra 1. januar, men slutte å lese innen februar, er det tydeligvis mange nok som fortsetter gjennom hele året og som dermed påvirker vår statistikk, sier sa Rachel Barach, daglig leder i Bible Gateway.

LES OGSÅ: «Nyskapande bibeldikt»

«Love» mest populært

Rapporten viser også at bibellesere søkte mest på ordet «Love» i 2014. Søkerordet toppet listen i mer enn 200 dager gjennom året, og forsvant aldri fra topp 10 listen over de mest søkte ordene. Andre ord som «tilgivelse» og «helbredelse» holdt seg i stor grad på topp 50 gjennom hele året.

Bible Gateway påpeker en sammenheng mellom aktuelle hendelser og hva folk søker etter i Bibelen. Blant annet var søkerord som «frihet» og «arbeidskraft» mer populære under «the Fourth of July» og «Labor Day».

Rapporten registrerte også at søkertallet til historien om Noah og hans ætt i 1. Mosebok 6:9 økte med 223 prosent på åpningshelgen til Noah-filmen i mars, sammenlignet med helgen før premieren.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter