Nyheter

De vonde historiene

Noen avisartikler gjør det inderlig vondt å lese. I høst fikk to slike:

Historien om 13-åringen Odin Olsen Andersgård, som tok sitt eget liv, og historien om den ti år gamle gutten som døde hjemme hos sin mor, trolig av underernæring.

Ingen kan unngå å bli berørt når mobbingens konsekvenser blir så til de grader tydelige. Ingen kan unngå å bli berørt når det kommer fram at det midt i et boligområde i Norges hovedstad bodde en liten gutt som døde under særdeles tragiske omstendigheter.

Alle som har barn vet at det aller verste som kan skje, er at barna ikke har det godt. At de har det vondt. At de ikke blir tatt inn i vennegjenger. At de ikke inviteres i bursdager. At de får drittkommentarer, utspekulerte hint og vonde blikk mot seg.

Alle som har barn, burde stå opp for dem – ikke bare når tragediene blir omtalt, men hver eneste dag. Ikke bare spørre om egne barn har det bra, men også om de gjør det de kan for at alle de andre skal føle seg verdsatt, få være med i gjengen, bli akseptert.

Odins modige mor, Katrine Olsen Gillerdalen, sa til TV2: – En 13-åring velger ikke å ta sitt eget liv.

Nemlig. Han valgte ikke. Men vi kan alle velge å gjøre noe for å unngå at flere skal føle seg tvunget.

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter