Nyheter

Chaudry: La barna gå i kirken

Muslim og tidligere stortingspolitiker Akhtar Chaudhry tar til motmæle mot muslimsk mor.

– Å besøke kirken før jul er en fin skoletradisjon som ikke bør forsvinne selv om stat og kirke nå er separert, sier SV-eren til avisen Groruddalen.

Han skrev innlegget «La barna besøke kirken!» i samme avis etter at en anonym, muslimsk mor fra Ammerud skrev at hun ville frita barna fra kirkebesøk og andre kristne tradisjoner som skolene praktiserer. Kvinnen opplever at disse blir «prakket» på barna og familien.

LES MER: Bryter reglene for skolegudstjenester

Øker toleransen

Chaudhry, som selv sier han er en muslim med et avslappet forhold til egen religion, mener derimot at kirkebesøk kan føre til økt toleranse.

– Det finnes mange barn og foreldre som aldri har vært i en kirke, som ikke vet hva en prest gjør, eller hva som skjer under en gudstjeneste. Ved å oppleve dette kan man bli kjent med hverandres tradisjoner, og det er viktig for toleranse og for å bygge ned barrierer, sier han til avisen Groruddalen.

LES MER: Arrangerer julegudstjeneste 23. desember for skilte foreldre

– Besøk en moské

Den tidligere stortingsrepresentanten understreker at oppfordringen til å besøke andres gudshus gjelder alle.

– Kristne bør besøke en moské under eid eller et hindutempel for å se hva som foregår. Folk har kanskje en forestilling, eller en manglende forestilling, om hva som skjer i de ulike gudshusene, sier Chaudry.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter