Nyheter

Kirke stanset Saurons øye på skyskraper

«Demonisk ikon» fra den siste Hobbiten-filmen ble for sterk kost for russisk-ortodoks kirke.

En russisk-ortodoks kirke gikk nylig ut og fordømte planene om en lysinstallasjon av Saurons altseende og onde øye på toppen av en skyskraper i Moskva.

Kirken advarte mot store konsekvenser for byen dersom planene om å visualisere øyet fra JRR Tolkiens univers ble realisert.

LES HOBBIT-ANMELDELSE HER: Nå orker vi ikke mer

– Demonisk ikon

– Det er et demonisk ikon, uttalte den russisk-ortodokse kirkelederen, Vsevolod Chaplin, til radiostasjonen Govorit Moskva.

– At et symbol på det onde praktisk talt blir det høyeste objektet i byen er neppe bra. Ikke bli overrasket dersom noe senere går galt med byen, uttalte kirkelederen.

Det var den russiske kunstgruppen Svechenie som i forbindelse med lanseringen av den siste filmen om Hobbiten planla lysinstallasjonen, skriver den engelske avisen The Telegraph.

LES MER: – Gandalf kan sperrekirkedøren

Droppet planene

I Hobbiten og i Tolkiens Ringenes Herre-trilogi er øyet et gigantisk flammende øye styrt av «Mørkets herre» Sauron. Han er symbolet på makt og frykt, og øyet tillater ham å se alle som setter herskerringen på fingeren.

– Installasjonen var planlagt som en sfære på toppen av en 21. etasjes bygning i Moskva, og med et eget lysshow for å skape en 3D-effekt, opplyser en talskvinne for eiendomsselskapet bak stuntet.

LES MER: – Hobbiten tar opp griskhet

Planen var at øyet skulle skrus på 11. desember og lyse sammenhengende i syv timer. Men etter sterke reaksjoner fra den russisk-ortodoks kirken ble planene droppet.

LES MER: Blander nattverd og alvebrød

Eiendomsselskapet som eier skyskraperen insiterte at prosjektet ikke var en kampanje for filmen og at designerne rett og slett var fans.

Følg oss på Facebook og Twitter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter