Se tidslinje nederst i saken.
– Det virker som folk begynner å tenke at Israel ikke har rett på Jerusalem heller lenger, sier Aabel.
LES MER: Frykter en tredje intifada
Den 31 år gamle bloggeren og journalisten var selv i byen for et år siden.
– Jeg følte meg så trygg der. Vi vandret rundt, tok trikken. Vi fryktet ikke at biler skulle kjøre oss ned, sier hun.
LES MER: – Terrorangrep mot sivile inne i et gudshus er avskyelig
Ingen fakkeltog
Den siste tiden har Jerusalem vært preget av uro. Flere har blitt knivdrept, og biler har blitt kjørt inn i folkemengder. Tirsdag morgen angrep to palestinere en synagoge i byen med skytevåpen og øks. Fire personer mistet livet.
– Frykter du at situasjonen skal eskalere?
– Den har allerede eskalert. Folk ser ikke at Israel sitter lenge på bakbeina før de gjør noe. De har ikke erklært krig ennå, til tross for alt som har skjedd den siste tiden.
Aabel synes reaksjonene her hjemme er oppsiktsvekkende få.
– Når det skjer ting i Gaza, er det engasjement, fakkeltog og opprør på sosiale medier. Når angrepene er på israelsk side virker det som folk tenker: de får som fortjent, sier hun.
LES MER: Netanyahu lover hevn med «full styrke»
Skeiv fremstilling
Bloggeren mener fremstillingen av Israel i mediene er frustrerende. Hun mener det israelske militæret bare gjør jobben sin.
– Verdens eneste jødiske land blir mishandlet i media. Det er provoserende. Det hjelper ikke at redaktørene skriver at de har full oversikt, for det har de ikke. Media har en kniv i siden til jøder, tror hun.
Følg oss på Facebok og Twitter
– Umulig å vinne
31-åringen synes det er vanskelig å være på Israels side i den norske samfunnsdebatten.
– Det er som om folk mener jeg ikke har rett til å uttale meg, men jeg kan være nøytral selv om jeg er jødisk. Jeg er ikke så religiøs, sier hun.
– Det er nesten sånn at jeg gir opp å heve stemmen, for det er umulig å vinne. Jeg blir så sint og frustrert. Man kan jo tenke seg hvordan det var å være i den synagogen, under morgenbønn, og bli stukket i ryggen.
Men selv om det er utfordrende, vil Aabel forsette å si sin mening. Til tross for at hun ikke har noen ambisjoner om at folk kommer til å høre på hva hun sier.
Samtidig mener hun det er mer åpenhet rundt det å være jøde i Norge nå.
– Det er flere som snakker høyt om det. Det er større forståelse for at det ikke er så stor forskjell på å være kristen og jøde. Det er positivt. Det har på en måte blitt stuereint å være jøde, sier hun.
Vanskelig balanse
Balansen mellom det å være jøde og forholdet til Israel er likevel ikke alltid enkel å takle.
– Man kan jo se for seg hvordan det føles å bli satt i bås med det en annen stat gjør. Jeg er ikke israeler. Men jeg mener uansett ikke de får som fortjent, sier hun.