Nyheter

Måtte gå i Sjømannskirken – blir sjef for fredsbygging i hjembyen

Audun Myhre blir direktør for Stiftelsen Arkivet i Kristiansand.

– Arkivet er et verdiprosjekt som handler om både demokrati, menneskerettigheter, forskning og kultur. Dette er ting som trigger meg. Huset har et mangfold, og her er potensial til å løfte det opp på et nasjonalt nivå når det gjelder arbeid med menneskeverd og demokrati, sier Audun Myhre til Fædrelandsvennen.

Mandag sa han ja til jobben som direktør ved Stiftelsen Arkivet – Senter for historieformidling og fredsbygging i Kristiansand.

LES OGSÅ: Audun Myhre fornøyd med kritikk mot dem som sparket ham

40.000 skoleelever

Stiftelsen har siden 2001 drevet ulike aktiviteter med utgangspunkt i lokal krigshistorie. Minst 40.000 skoleelever har besøkt utstillingen i Gestapokjelleren og fått undervisning om hva vi kan lære av historien for å fremme verdier som demokrati, menneskerettigheter og menneskeverd i dag, heter det på senterets hjemmeside.

Myhre var ønsket av flertallet i ansettelseskomiteen, mye på grunn av ledererfaring og nettverk. Også hans forgjenger som leder av Stiftelsen Arkivet, Aslak Brekke, er prest.

LES OGSÅ: Slik fikk Myhre styret i Sjømannskirken mot seg

Ledererfaring

– At Myhre er prest betyr at han har et verdispråk for menneskeverd. Men kvalifikasjonene hans går langt ut over det å drive et menighetskontor. Han får stor bruk for ledererfaringen sin både fra fotballen og andre steder her, sier styreleder Dagrun Eriksen.

Audun Myhre har tidligere vært både styreleder og daglig leder i fotballklubben Start, og domprost i Kristiansand.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter